Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Podraz na víťazku SuperStar: Obrali ju o výhru!

Víťazke Sabine Křovákovej odopreli prvenstvo - nový singel ako prvý predstavil dávno vypadnutý Jaro Smejkal. Podľa pravidiel súťaže však nesmel predbehnúť českú kolegyňu. Zobraziť galériu (10)
Víťazke Sabine Křovákovej odopreli prvenstvo - nový singel ako prvý predstavil dávno vypadnutý Jaro Smejkal. Podľa pravidiel súťaže však nesmel predbehnúť českú kolegyňu.

PRAHA - Zobrali jej prvenstvo! Sabina Křováková (21) sa v nedeľu stala novou SuperStar. Ako ale podotkli porotcovia, z hudobného hľadiska bol víťazom niekto iný. A to vyradený finalista Jaroslav Smejkal (21). Ten totiž dostal ako jediný spomedzi všetkých účastníkov šancu odprezentovať svoj vlastný singel. Týmto krokom nielenže predbehol samotnú výherkyňu, ale zrejme aj porušil pravidlá. Špekuluje sa, že išlo o protekciu, pretože tvorcovia skladby sú zároveň hudobnými dramaturgmi speváckej šou. Niečo podobné v minulosti neprichádzalo do úvahy.

Zažiaril niekto iný! Keď sa v nedeľu rozhodovalo o ďalšom nositeľovi titulu SuperStar, porota zasadila dvom grandfinalistom tvrdú ranu. „Obaja viete, lebo ste obaja chytrí, že víťazom je zatiaľ Jaro Smejkal, ktorý má vlastnú pesničku. To, ktorá tvár bude mať nálepku SuperStar, je jedno,” povedala pred vyhlásením výsledkov Ewa Farna.

Kým sa totiž Sabina Křováková a Štefan Pčelár zodpovedne pripravovali na svoje televízne vystúpenia, vypadnutý Jaroslav Smejkal stihol nahrať prvý vlastný singel. A s veľkou pompou ho odprezentoval v grandfinále SuperStar pred státisícmi slovenských a českých divákov. To sa však nemalo stať. Štatút súťaže totiž hovorí o tom, že prvý, kto môže predstaviť verejnosti svoj singel, je víťaz. Ostatní kolegovia tak môžu urobiť až po ňom. Táto výsada vždy patrila k prvenstvu v SuperStar. No ako vidno, Sabina bola o prednostné uvedenie do hudobnej brandže pripravená. A zrejme nejde len o náhodu! Ľudia, ktorí stoja za produkciou Smejkalovej piesne, sa totiž podieľajú aj na hudobnej dramaturgii v SuperStar.

Na základe týchto okolností sme zisťovali v spoločnosti Fremantle, ktorá vlastní licenciu k programu, či Smejkalovo vystúpenie bolo v súlade s pravidlami súťaže. „Nebudeme to riešiť, pokiaľ to nenavrhne sama víťazka. My sme radi za akúkoľvek podporu kohokoľvek z finalistov. Preto sa to robí, aby sa ten talent podchytil,” povedala nám Andrea Gavačová.

V časoch prvej SuperStar však bolo všetko prísnejšie. Všetci z finálovej zostavy museli počkať, kým svoju novinku nepredstaví víťazka Katarína Koščová. „Ľudia, čo súťažili dlhšie a museli sa pripravovať na ďalšie kolá, nemali čas pracovať na singloch. Tí to môžu považovať za nefér,” povedala nám k Smejkalovmu promu porotkyňa historicky prvej speváckej šou Lenka Slaná. „Ak ale bude mať víťazka super song, tak ho prebije. Nie je to naozaj o tom, či niekto bol o pár týždňov skôr odprezentovaný,” dodala hudobná producentka.

Topky.sk sa snažili spojiť aj so samotnou Sabinou Křovákovou. Tá nám však nezdvíhala telefón. „Jarovi fandím, jeho song je super a je fajn, že si ho tam zaspieval,” napísala k tejto téme v utorok ráno v našom online rozhovore víťazka SuperStar.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu