Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Česi sú voči koncu sveta skeptickí: Takmer tri štvrtiny apokalypse neveria

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: endoftheworld2012.net)

PRAHA - Takmer tri štvrtiny českej populácie sa domnievajú, že dňa 21. decembra 2012, ku ktorému sa viaže podľa niektorých výkladov mayského kalendára koniec sveta, sa nič zásadné nestane.

Vyplýva to z výsledkov prieskumu verejnej mienky spoločnosti SANEP, o ktorých dnes informovala agentúra Mediafax.

Podľa nich sa 72,9 percenta respondentov domnieva, že sa v spomínaný deň nič zásadného nestane a život pôjde ďalej. Viac ako desatina oslovených Čechov si však myslí, že sa udeje niečo zásadné, o niečo viac ako každý stý Čech očakáva stretnutie s mimozemskou civilizáciou, takmer každý stý prírodnú katastrofu.

Informácie o údajne sa blížiacom konci sveta pútajú pozornosť viac ako pätiny českej populácie (22,3 percenta), o čosi viac ako desatina (10,1 percenta) sa pripravuje na možnosť, že sa 21. decembra niečo stane, a 7,2 percenta ľudí je znepokojených informáciami o konci sveta.

Takmer desatina občanov (9,5 percenta) verí, že dôjde k udalostiam, ktoré zmenia ľudstvo k lepšiemu. Internetový prieskum SANEP sa realizoval v dňoch 3.-8. decembra na reprezentačnej vzorke 12.477 občanov ČR vo veku 18-69 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu