Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

NAJbláznivejšie udalosti roku 2012: Zostáva z nich rozum stáť!

(Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Aj rok 2012 priniesol na celom svete množstvo kurióznych udalostí. Tu je výber tých najzaujímavejších.

Istý Michael Fuller sa pokúsil v jednom z obchodov reťazca Walmart v Severnej Karolíne zaplatiť falošnou milióndolárovou bankovkou za tovar v hodnote 467 dolárov. Muž si chcel kúpiť napríklad vysávač či mikrovlnnú rúru, pričom trval na tom, že bankovka je pravá. Zamestnancov obchodu sa mu však presvedčiť nepodarilo a nakoniec skončil s putami na rukách.

Vystrašení ľudia v americkom meste Houston zavolali hasičov, keďže na streche hotela zbadali takmer 2,5-metrového tigra. Hasiči sa následne pomocou žeriavu k mačkovitej šelme opatrne priblížili a s obavami očakávali útok. Zviera sa však nehýbalo a o chvíľu bolo jasné, že je to len plyšová hračka.

Trinásťmesačný Izraelčan Imad Aleeyan vystrašil svoju matku, keď ho zbadala žuvať hlavu 30-centimetrového hada. Matkin krik privolal susedov, ktorých pohľad na dieťa s hadom tiež šokoval. Jeden z nich mu napoly mŕtveho plaza vytrhol z úst a zabil ho. "Keď ho vytiahol, Imad začal plakať," vyjadrila sa chlapcova teta Yashim Shahin. Hlava bola podľa nej úplne dohryzená, hoci mal chlapček len šesť zubov.

Štvorročný chlapec z mesta Meriden v americkom Connecticute počas prestávky v škôlke pred svojou učiteľkou vytiahol z kabáta deväť vreciek marihuany. Učiteľka od chlapca drogy okamžite zobrala a zavolala policajtov. Tí uviedli, že deväť samostatne zabalených vrecúšok vyzeralo byť pripravených na predaj.

Desaťročný chlapec z Francúzska sa pokúsil dostať do školy otcovým autom po tom, ako zmeškal autobus. Pridal sa k nemu aj jeho o rok mladší kamarát, ktorý autobus tiež nestihol. Dieťa prešlo takmer dva kilometre, jeho výlet však ukončil náraz do stĺpa elektrického vedenia v obci Valence. "Bol som pripútaný," povedal údajne policajtom chlapec, ktorý pri nehode neutrpel žiadne zranenia.

Nemecký policajt robil 22 rokov obhliadky v policajnom aute bez vodičského preukazu. Vodičák policajta z bývalej NDR mu povoľoval len šoférovanie traktorov a motocyklov. Policajný hovorca Bernard Wessner povedal, že na omyl prišli, až keď si spomínaný policajt musel zmeniť vodičák, pretože začal nosiť okuliare. "Muž bol v polícii počas komunizmu, keď policajti nemuseli nevyhnutne robiť obhliadky v autách. Po páde Berlínskeho múru si nikto nevšimol, že nemá vodičák," uviedol hovorca polície.

Lietadlo Boeing 767 austrálskej spoločnosti Qantas muselo začiatkom februára núdzovo pristáť pre zapáchajúcu plienku na palube. Lietadlo bolo na ceste z Darwinu do Brisbane, keď sa cestujúci začali sťažovať na zápach. V takejto situácii musia lietadlá spoločnosti pristáť hneď, ako sa dá. Po pristátí sa zistilo, že výpary pochádzali z mimoriadne zapáchajúcej plienky, ktorú niekto vopchal do toalety.

Otec tínedžerky Hannah Jordan zo Severnej Karolíny vpálil deväť guliek do dcérinho laptopu po tom, ako sa na neho na sociálnej sieti Facebook sťažovala vo svojom statuse. Dievča si ho pred ním zabudlo zablokovať a svojho rodiča poriadne nahnevalo. Tommy Jordan dokonca sám seba pri ničení dcérinho počítača nakrútil a video zverejnil na YouTube. Vo videu dcére odkazuje, že si môže kúpiť nový počítač, ak si ho sama zaplatí. Tiež od nej chce peniaze za guľky, ktoré použil na zničenie laptopu.

Brazílčan Ricardo Sergio Freire de Barros sa pokúsil vybrať peniaze z bankového účtu na základe dokladu o totožnosti s fotografiou amerického herca Jacka Nicholsona. Podvodník, ktorý na falošnom doklade použil meno Joao Pedro dos Santos, je o 33 rokov mladší ako oscarový herec a vôbec sa na neho nepodobá. Polícia Nicholsona na fotografii okamžite spoznala a muža na mieste zatkla.

Devätnásťročný Ryan Kitching zo škótskeho mesta Penicuik našiel výherný žreb v hodnote 53-tisíc libier po tom, ako ho matka prinútila upratať si izbu. Tínedžer počas upratovania narazil na 12 starých žrebov, z ktorých jeden mu priniesol nečakanú výhru. "Nemám slov. Bol to asi najšťastnejší deň môjho života," uviedol chlapec. "Chcel som ich vyhodiť, ale v poslednej chvíli som začal mať taký zvláštny pocit, že by som ich mal skontrolovať. Keď ma mama bude nabudúce otravovať s upratovaním izby, nemusí mi to vravieť dva razy," dodal.

Rebekah Speight z Nebrasky predala v marci tri roky starý vyprážaný kurací medailónik, ktorý nápadne pripomínal profil amerického prezidenta Georgea Washingtona. Neznámy záujemca ho získal v dražbe na portáli eBay za 8100 dolárov. Speight našla zvláštny medailónik pred troma rokmi v jednej z reštaurácií siete rýchleho občerstvenia McDonald's. Keď šla vyhodiť zvyšky, ktoré jej deti nevládali zjesť, všimla si podobnosť vyprážanej 'nugetky' s prvým prezidentom Spojených štátov amerických. "Rozhodla som sa, že ju vezmem domov a tento šialený nález ukážem manželovi. Neveril vlastným očiam. Nasmiali sme sa na tom, že to dáme na eBay," vysvetlila vo svojej ponuke na portáli.

Katolícky kňaz Martin McVeigh rodičom žiakov Základnej školy Panny Márie v okrese Tyrone v Severnom Írsku premietol homosexuálne pornografické fotografie. Do školy ho pritom zavolali preto, aby pre nich pripravil prezentáciu o prvom svätom prijímaní ich detí. V miestnosti bol i jeden osemročný chlapec. Rodičia tvrdia, že McVeigh premietol 16 nevhodných fotografií. Ako povedal kňaz, o obsahu svojho USB kľúča nevedel. Keď si uvedomil, že publiku nepremieta svoju prezentáciu, kľúč rýchlo vybral a odišiel z miestnosti.

Manželia Billy a Amanda Prenticeovci z Tennessee sa tešili z dieťatka už päť hodín po tom, ako sa dozvedeli, že budú rodičmi. O potomka sa pritom snažili štyri roky, no keďže sa Amande Prentice nedarilo otehotnieť, s manželom už pomýšľali na adopciu. Amandu niekoľko dní pred pôrodom začali trápiť záchvaty, a preto ju hospitalizovali. Dva dni nebola pri vedomí a keď sa prebrala, lekári ju informovali, že zdravotné problémy súvisia s tehotenstvom. Ona im prekvapene odpovedala, že vôbec netušila, že čaká dieťa.

Neobvyklý pôrod zažila aj Donna Keenan z Veľkej Británie, ktorá v rozpätí necelých dvoch hodín priviedla na svet dvojčatá v dvoch rôznych krajinách. Keenan najprv 1. júla o 22:00 porodila doma v severoanglickom mestečku Wooler syna Dylana Josepha a po prevoze do nemocnice v škótskom meste Melrose potom o 23:39 dcéru Hannah Rose. Keenan a jej priateľ Joe Fox práve pozerali finálový zápas majstrovstiev Európy vo futbale, keď začala rodiť. Krátko predtým sa pritom vrátila z nemocnice, kde absolvovala bežnú kontrolu.

Polícia v nemeckej metropole Berlín musela v apríli riešiť kuriózny prípad muža, ktorý utiekol na balkón a cez telefón prosil o pomoc, pretože jeho známosť na jednu noc sa nedokázala nabažiť sexu. Zástupca tamojšej polície uviedol, že muž im zavolal, pretože ho 47-ročná žena nechcela z bytu pustiť, kým ju sexuálne neuspokojí. V noci si užili sex niekoľkokrát, no žene to nestačilo. "Keďže muž nevidel žiadnu inú alternatívu, splnil jej prianie ešte niekoľkokrát, aby konečne mohol opustiť jej byt," povedal zástupca polície. Avšak žene to stále nestačilo a tak sa muž zavrel na balkóne a zavolal políciu. Keď na miesto prišli príslušníci, žena sa pokúsila zviesť aj ich, no neuspela. Nakoniec ju obvinili zo sexuálneho obťažovania a obmedzovania osobnej slobody.

Poľská zubárka Anna Mackowiak vytrhala svojmu bývalému priateľovi Marekovi Olszewskému všetky zuby po tom, ako ju opustil pre inú ženu. Tá sa následne rozišla s ním, keďže jej prekážalo, že je bezzubý. Olszewski prišiel do ambulancie s boľavým zubom len niekoľko dní po tom, ako sa s Mackowiak rozišiel. Ona mu podala veľké množstvo anestetík a pripravila ho o celý chrup. Následne mu obviazala hlavu a čeľusť, aby neotváral ústa a vyhlásila, že nastali komplikácie a mal by zájsť za špecialistom. "Chcela som byť profesionálna a zabudnúť na emócie. Ale keď som ho tam uvidela ležať, len som si pomyslela: 'Ten sviniar,'" uviedla zubárka.

Indickí lekári vyoperovali istému 12-ročnému Anilovi Barelovi z pľúc živú, deväť centimetrov dlhú rybu. Kuriózny incident sa stal v indickom štáte Madhjapradéš, keď sa Anil spolu s kamarátmi hral v rieke. Chlapec chcel rybu zaživa prehltnúť, tá však nešťastnou zhodou okolností skončila namiesto v žalúdku v pľúcach. Anil začal mať následne problémy s dýchaním a musel sa podrobiť operácii.

Príbuzní istého Williama Martineza, ktorý zomrel pri švédskej trojke, dostali ako odškodné tri milióny amerických dolárov po tom, čo na súde uspeli so žalobou na kardiológa. Ten totiž muža neupozornil na to, že sa má na istý čas vyhýbať fyzickej aktivite. Tridsaťjedenročný Martinez z Georgie sa v marci 2009 u lekára Sreenivasulua Gangasaniho sťažoval na bolesť v oblasti hrudníka, ktorá vystreľovala až do ruky. Kardiológ mal podozrenie, že sa mu upcháva tepna, a preto nariadil vykonať testy, ktoré mali tento predpoklad potvrdiť alebo vyvrátiť. Martinez však len jeden deň pred vykonaním testov zomrel na infarkt, keď sa oddával sexu s jedným mužom a jednou ženou, ktorá nebola jeho manželkou.

Istý Nemec si pomýlil zvuky vibrátora s lupičom a dokonca pre to zalarmoval políciu. V noci totiž počul hluk, ktorý identifikoval ako vŕtačku zlodeja pokúšajúceho sa násilne otvoriť dvere. Vibrácie vraj boli také silné, že sa mu triasli kachličky v kuchyni. Policajti nakoniec v suteréne domu v meste Bochum našli iba vibrátor, ktorý spadol z police a zapol sa.

Jedenásťročný Liam Corcoran z anglického Manchestru sa dokázal bez cestovného pasu a letenky dostať na palubu lietadla spoločnosti Jet2.com, s ktorým následne odletel do Ríma. Chlapec najprv ušiel svojej matke z nákupného strediska Wythenshawe Civic Centre, odkiaľ prešiel na približne dva kilometre vzdialené manchesterské letisko, potom prešiel terminálom, kde od neho nežiadali letenku ani doklad totožnosti a nakoniec sa dostal na palubu lietadla do talianskej metropoly. Ani tam od neho nikto nežiadal letenku. Skutočnosť, že chlapec cestuje do Ríma sám, zistili až počas letu ostatní pasažieri, ktorí na to upozornili letušky a kapitána. Chlapec sa po pristátí v Ríme vrátil do Manchestru rovnakým lietadlom, pričom na letisku ho čakala jeho matka.

Istý Rakúšan si vymyslel, že našiel na brehu rieky 2,3 metra dlhého veľhada kráľovského (Boa constrictor), aby sa ho zbavil. Neskôr sa však priznal, že plaz v skutočnosti patril jemu. "Vysvitlo, že už sa o toho hada nedokáže postarať, a preto sa ho chcel týmto spôsobom zbaviť. Takto spätne sa celý ten príbeh zdá podozrivý. Žiaden okoloidúci, ktorý nemá skúsenosti s hadmi, by nikdy nechytal veľhada kráľovského. Práve naopak, začal by kričať, utiekol by a zavolal políciu," uviedla riaditeľka Rakúskej asociácie na ochranu zvierat Susanne Hemetsberger.

Roger Pion z Newportu v americkom štáte Vermont zničil svojím traktorom sedem policajných áut a následne sa pokúsil prejsť aj dvoch policajtov, ktorí ho prenasledovali. K incidentu došlo na parkovisku úradu miestneho šerifa, kam 34-ročný farmár prišiel na svojom traktore a postupne ním prešiel po všetkých zaparkovaných vozidlách. Spôsobil tak škodu v celkovej hodnote 250-tisíc dolárov. Dôvodom tohto kuriózneho činu bola podľa všetkého pomsta za predchádzajúce zatknutie pre držbu marihuany.

Istá Solenne San Jose z francúzskeho mesta Pessac dostala telefónny účet na 11,721 biliardy eur. Stalo sa tak po tom, čo predčasne ukončila zmluvu s telefónnou spoločnosťou Bouygues Telecom. Žene povedali, že za predčasné ukončenie kontraktu bude musieť zaplatiť poplatok, ktorý bude započítaný do jej poslednej faktúry. Keď jej však táto faktúra prišla, San Jose zistila, že má zaplatiť spomínaných 11,721 biliardy eur. Aj keď jej bolo hneď jasné, že musí ísť o chybu, spoločnosť spočiatku trvala na zaplatení tejto astronomickej sumy. Neskôr sa jej však podarilo predstaviteľov Bouygues Telecom presvedčiť, že ide o omyl, a tí jej následne poslali opravenú faktúru na 117,21 eura. Podľa nich išlo o tlačovú chybu a žene nakoniec celú sumu odpustili.

Sedemročného Hectora Floresa z newyorského Bronxu učitelia niekoľko dní upodozrievali, že svojím pískaním schválne ruší vyučovanie. Neskôr ale jeho rodičia zistili, že chlapec vydáva zvuky ako gumené kačiatko preto, lebo mu v tele uviazla súčiastka z takejto hračky. Pôvodne im však lekári povedali, že Hectorovo pískanie je prejavom istého psychologického problému. Chlapcov otec sa ale s týmto tvrdením neuspokojil a synovo pískanie si nahral. Lekári v druhej nemocnici už postupovali inak a malého Hectora poslali na 45-minútovú endoskopickú operáciu, pri ktorej uviaznutú súčiastku z hračky našli a vybrali mu ju.

Deväťročný ukrajinský chlapec postupne kradol svojim rodičom celoživotné úspory, ktoré ukrývali pod pohovkou, a v prepočte vyše tritisíc eur minul na sladkosti pre seba a svojich kamarátov. Keďže rodičia mali ušetrené doláre a eurá, malý zlodej z mesta Konotop si zaobstaral dospelého komplica, ktorý vždy zašiel do zmenárne a získal ukrajinské hrivny. Muža, ktorý mal psychickú poruchu, chlapec za pomoc vždy odmenil. Ako povedala novinárom polícia, syna začal podozrievať otec, ktorý jedného dňa zistil, že peniaze spod pohovky zmizli. Chlapec sa následne priznal k tomu, že si za ne nakúpil sladkosti a keďže ich všetky nevládal jesť, podelil sa o ne s kamarátmi.

Istú Holly Solomon z amerického mesta Gilbert v štáte Arizona zatkla polícia po tom, čo prešla manžela autom. Dôvodom bola skutočnosť, že Daniel Solomon sa nezúčastnil na novembrových prezidentských voľbách, čím podľa jeho manželky prispel k znovuzvoleniu Baracka Obamu. K incidentu došlo na jednom z miestnych parkovísk, kde sa manželia začali hádať. Holly svojmu manželovi vyčítala neúčasť vo voľbách, nakoľko bola presvedčená o tom, že znovuzvolenie Obamu bude mať na ich rodinu negatívny vplyv. Následne nastúpila do svojho auta a začala ním Daniela naháňať po parkovisku. Ten sa najprv snažil ukryť za stĺp pouličného osvetlenia a potom vybehol z parkoviska do neďalekej ulice. Tam ho však Holly zrazila, pričom Daniel zostal zakliesnený pod autom.

Nemenovaná poľská stavebná firma omylom zbúrala zámok Château Bellevue z 18. storočia, ktorý sa nachádzal v obci Yvrac na juhozápade Francúzska. Významnú pamiatku mala táto spoločnosť opraviť, no namiesto toho ju zdemolovala. Ruský majiteľ zámku Dmitrij Stroskin však uviedol, že zámok plánuje zrenovovať.

Mladíci z Nórska si chceli zblízka pozrieť a nakrútiť líšku a ako návnadu použili iPhone, na ktorom pomocou aplikácie zapli zvuky imitujúce králika. Na ich prekvapenie zviera smartfón chytilo do tlamy a ušlo s ním preč. Jeho majiteľ Lars Andreas Bjercke preto líške ihneď zavolal. Zviera hovor prekvapujúco dokázalo prijať, no počas ich päťminútovej "konverzácie" líšku nepresvedčil, aby mu iPhone vrátila. Ešte väčší šok čakal majiteľa po tom, čo mu jeho kamarát na sociálnej sieti Facebook na druhý deň napísal, že mu od neho prišla SMS so zhlukom písmen a znakov.

Istého Škóta prijali do nemocnice v meste Clydebank po tom, ako skonzumoval priveľa ružičkového kelu. Ten totiž obsahuje veľké množstvo vitamínu K, ktorý podporuje zrážanlivosť krvi, a teda negatívne ovplyvňuje účinnosť liekov zvaných antikoagulanty pôsobiacich opačne. Tomuto mužovi ich predpísali po vlaňajšom zlyhaní srdca a lekár každý týždeň kontroloval, či je dávka liekov postačujúca. Podľa odborníkov šlo o prvý prípad "predávkovania sa" ružičkovým kelom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu