Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Sandy: V New Yorku zatvoria dva hlavné cestné tunely!

V New Yorku zatvoria dva hlavné cestné tunely kvôli hurikánu Sandy
V New Yorku zatvoria dva hlavné cestné tunely kvôli hurikánu Sandy (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Z obavy pred hurikánom Sandy zatvoria dnes dva hlavné cestné tunely spájajúce newyorské štvrte Manhattan a Brooklyn s mestom Jersey City v štáte New Jersey. Oznámil to dnes guvernér amerického štátu New York Andrew Cuomo.

Cuomo podľa agentúry Reuters uviedol, že Hollandov tunel, otvorený v roku 1927, spájajúci New York s New Jersey, zatvoria o 14.00 h miestneho času (19.00 SEČ). V rovnakom čase zatvoria aj ďalšiu významnú podzemnú dopravnú tepnu, tunel Brooklyn–Battery, spájajúci newyorskú štvrť Brooklyn na ostrove Long Island so štvrťou Manhattan.

Ako upozornil guvernér, otvorené zostanú zatiaľ všetky newyorské mosty. Hurikán prvej kategórie sprevádzal ráno (miestneho času) vietor so stálou maximálnou rýchlosťou okolo 140 kilometrov za hodinu, čo je o 20 km/h viac než tri hodiny predtým. Jeho centrum sa nachádzalo 615 kilometrov juhovýchodne od mesta New York a obrátilo sa smerom k pobrežiu. Hurikán bol široký takmer 1600 kilometrov a vietor so silou tropickej búrky siahal do vzdialenosti 780 kilometrov od centra.

Sandy by podľa meteorológov mohol byť najväčším hurikánom, aký kedy v dejinách USA zasiahol kontinentálnu časť tejto krajiny. V oblastiach severovýchodu USA a Kanady, ktoré ležia na jeho predpokladanej ceste, žije približne 50 miliónov ľudí.

Hurikán Sandy, ktorý ohrozuje východné pobrežie USA, prinútil dnes prezidenta Obamu i jeho republikánskeho vyzývateľa Mitta Romneyho zmeniť plány predvolebnej kampane posledný týždeň najtesnejších prezidentských volieb ostatných rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu