Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slávka Koleničová: Nádej stratených duší

(Zdroj: IKAR)

Andrea s Róbertom žijú navonok pokojným, pohodlným životom. Aspoň Andrea je o tom presvedčená. Netuší, že v tom istom meste žije dvojica, ktorá jedného dňa prevráti celý jej život naruby...

Toto je hlavná línia novinky z pera slovenskej autorky Slávky Koleničovej „Nádej stratených duší“. Ďalšou postavou knihy je Juraj. Patrí k mužom, ktorý nadovšetko milujú svoju rodinu. Ako úspešný stomatológ môže manželke Mirke a dcérke Janke poskytnúť všetko, čo si len zažiadajú. Trápi ho len jedno – Mirkino čudné správanie k vlastnému dieťaťu a náhly chlad pri ľúbostných dôvernostiach. Všetko sa vysvetlí až po havárii, ktorá obe rodiny zvláštnym spôsobom spojí. V románe nechýba množstvo prekvapení a zvratov, autorka vťahuje čitateľa do deja nečaknými odhaleniami, čím ho dokáže udržať v napätí do poslednej stránky.

Slávka Koleničová napísala moderný príbeh plný napätia, v ktorom sa vynárajú aj tiene z minulosti. Hoci ide o novú slovenskú autorku, veľmi šikovne a zručne rozuzľuje tajomstvá, ktoré mali byť navždy pochované... „Príslovia ako ´Lož má krátke nohy´, či ´Božie mlyny melú pomaly, ale isto´, platia. Zrejme každé tajomstvo raz bude odhalené,“ myslí si autorka. Písala odmalička do rôznych zošitov, ale nechávala si ich iba pre seba. Neskôr ju však inšpirovala najúspešnejšia slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková – Slávka sa rozhodla ponúknuť knihu vydavateľstvu. „Keď mi potom o nejaký čas i Ikaru volali a povedali, že nie som beznádejný prípad, nechcela som veriť vlastným ušiam,“ spomína nová autorka. Jej prvotina vychádza len pár dní po jej štyridsiatych narodeninách. „Mohla by som si želať krajší darček?“ pýta sa s úsmevom Slávka Koleničová.

Prečítajte si ukážky z knihy „Nádej stratených duší“.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu