Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mníška Ivany Havranovej je príbeh ženskej odhodlanosti a sebaobetovania

Kniha Mníška Zobraziť galériu (2)
Kniha Mníška (Zdroj: ipark.sk)

Známa a obľúbená spisovateľka Ivana Havranová napísala dojímavý román MNÍŠKA inšpirovaný skutočnosťou. Životný príbeh mladého dievčaťa, ktoré, pochádzajúc z veľmi chudobných pomerov sa rozhodne stať mníškou. Prechádza najrôznejšími skúškami vôle, charakteru až napokon dosiahne vysnívaný cieľ. Tým však túžby dievčaťa nekončia...

„Stretnúť v živote hlavnú hrdinku môjho románu MNÍŠKA bolo pre mňa fascinujúce. Už vtedy, keď sme v jednej triede Základnej školy spoločne drali krátke sukničky. Mila, dievča z chudobnej dedinskej rodiny mala aj napriek všetkým životným trampotám úžasné sny, a keď som sa v dospelosti dozvedela, ako za nimi po celý mladý život aj kráčala, bolo mi jasné, že sa stane hlavnou postavou  mojej knihy... Mila totiž patrí medzi málo ľudí tohto sveta, ktorí zdolávajú každodenné prekážky tak vytrvalo, aby sa sen stal skutočnosťou,“ hovorí  autorka Ivana Havranová. Milovníci kvalitnej literatúry sa budú môcť aj v novom diele Ivany Havranovej zamilovať do jej nádherných metafor a  čistého autorského štýlu. Kniha vyšla vo vydavateľstve Marenčin PT.

Ivana Havranová vyštudovala žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Pracovala a profesionálne rástla v redakcii denníka Smena, v časopise Zornička, neskôr v Československej televízii ako publicistka mládežníckeho magazínu Televízny klub mladých. Je autorkou viac ako 400 televíznych scenárov, množstva poviedok pre deti, rozhovorov, reportáží. Po roku 1989 založila vlastné vydavateľstvo, v ktorom vydávala sedem časopisov ako napr. Maxisuper, slovenský Bulvár, Lišiak a iné. Napísala vyše dvadsať kníh, z toho šesť poviedkových. Žije a tvorí v Bratislave.

Kniha Mníška
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ipark.sk)

 

Viac o téme: Kniha Mníška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu