Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najznámejší český spisovateľ Michal Viewegh vydal novú knihu Muž a žena

Kniha Muž a žena PR článok Zobraziť galériu (4)
Kniha Muž a žena

Najznámejší český románopisec, ktorý sa môže popýšiť viac ako miliónom predaných kníh sa v dvoch novelách vracia k tomu, čo jeho čitatelia oceňujú najviac. K humoru a irónii.

Jeho nová kniha Muž a žena je vtipným nahliadaním nielen na mužsko-ženské vzťahy. Séria dvoch noviel vyšla v Čechách 3. apríla vo vydavateľstve Ikar a na slovenský trh sa dostáva v týchto dňoch.

O čom je kniha Muž a žena:

V novele Family Frost rozpráva Viewegh príbeh skrachovaného majiteľa reštaurácií, ktorý si na truc prenajme mraziarenský voz známej firmy a začne sa živiť ako vodič. V priebehu niekoľkých dní sa jeho zbabraný život dostáva do špirály udalostí, ktoré sa končia až na svadbe jeho bývalej manželky (ktorá si berie jeho bývalého spoločníka). Vincent sa stretáva aj s otcom, ktorého nikdy nepoznal a ich stretnutie sa vyvinie nečakaným spôsobom.

Druhá novela Čarodejka z Křemelky sa pohráva s mierne fantastickým námetom. Krásna Dominika má celý život smolu a svoju príťažlivosť považuje skôr za prekliatie. Za svoj dar naopak považuje schopnosť čítať ľudské myšlienky. Ako však starne a prechádza množstvom vzťahov začína aj túto svoju schopnosť vnímať ako nevýhodu – až do momentu, kedy stretne vo vlaku známeho spisovateľa a zamiluje sa do neho. Ale dá sa žiť so ženou, ktorá presne vie, čo si muž myslí?

O autorovi:

Michal Viewegh (1962) je najpredávanejší český autor románov. Svoju mladosť prežil na Sázave. Opustil štúdiá na Vysokej škole ekonomickej a zamestnal sa ako geofyzikálny figurant a nočný strážnik. Neskôr absolvoval FF UK v Prahe, odbor český jazyk a literatúra-pedagogika. Po vojenčine pracoval niekoľko rokov ako učiteľ na základnej škole a dva roky ako redaktor vo vydavateľstve Český spisovatel. Od roku 1995 se naplno venuje spisovateľskej profesii. Jeho knihy vyšly v mnohých reedíciách, boli přeložené do 26 jazykov a dočkali sa niekoľkých filmových a divadelných spracování. Michal Viewegh je držiteľom Ceny Jiřího Ortena a prestížneho ocenenia Magnesia Litera. V posledných rokoch vydal román Biomanžel v roku 2015 (voľné pokračovanie knihy Biomanželka z roku 2010) a poviedku Bůh v renaultu v roku 2017.

Kniha Muž a žena
Zobraziť galériu (4)

Kniha Muž a žena
Zobraziť galériu (4)
 

Kniha Muž a žena sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný na viac ako 160 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Muž a žena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu