Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nabitá kuchárka na každý deň

Kniha Nabitá kuchárka PR článok Zobraziť galériu (3)
Kniha Nabitá kuchárka

„Učili nás, aby sme jedli, inak budeme hladní. Čo tak skúsiť jesť, aby sme boli výkonní? Aby sme boli zdraví, vitálni a tešili sa z každého jedného dňa?“ píše v úvode knižky Nabitá kuchárka Jana Šimkovičová, spoluautorka a zakladateľka portálu Cvičte.sk.

Obsahuje 70 zdravých receptov pre štíhle a pevné telo.
recepty, ktoré nabíjajú úžasnou energiou. Naštartujú vás, zaženú jarnú únavu, povzbudia a urobia dobre chuťovým pohárikom. Niektoré recepty sú až neuveriteľne jednoduché, ľahké a rýchle. Stačí pár surovín a je to. Nielen nabité raňajky, obedy a večere, ale aj recepty na nabité dezerty, snacky či nabité nápoje.
„Jedlo by nám naozaj malo prospievať a dávať energiu... dobré je dostať do seba každé tri hodiny malé množstvo stravy, ktorá obsahuje zdravé tuky, komplexné sacharidy, ovocie, bielkoviny a kvalitne to prežuť,“ tvrdí osobná fitness trénerka Veronika Hanáková, ktorá sa venuje štúdiu nových trendov vo svete výživy a fitness.

Inšpirujte sa 70 zdravými receptami, ktoré pre vás pripravilo viac než 40 najlepších slovenských trénerov a osobností zo sveta cvičenia a zdravia z prestížnej súťaže FIT LEADER.

V zdravej kuchárskej knihe Nabitá kuchárka nájdete:

  • 70 zdravých receptov z bežne dostupných surovín.
  • Chutné jedlá na raňajky, obedy, večere, dezerty, snacky a nápoje.
  • Rýchle recepty nenáročné na prípravu rôznych výživových smerov.
  • Výživové hodnoty, čas prípravy a počet porcií pri každom recepte.
  • Inšpiratívne rozhovory s odborníkmi na zdravú stravu.
  • Užitočné rady a tipy o zdravých potravinách.

V knihe sa tiež dozviete:

  • Ako získať energiu (nielen) z jedla.
  • Čo je základom úspešného chudnutia a udržania si postavy.
  • Najviac energie vám v živote odoberá...

Diéty dlhodobo nefungujú

Výživový poradca Michal Páleník sa domnieva, že najväčší problém máme v pomere príjem verzus výdaj. Ľudia jedia oveľa viac a aj častejšie, ako si myslia. A myslia si, že vydajú oveľa viac energie. „Najväčší problém sú sladené nápoje, potom sladkosti a ešte k tomu aj kombinované s nezdravými tukmi, čiže energetické bomby. Sú to rýchle zdroje energie, nutrične sú to veľmi chudobné jedlá, lenže energeticky na kalórie bohaté. Nazývam ich aj energeticky denzitné jedlá – veľa energie, málo živín,“ dodáva Michal Páleník.

Najčastejšie sa komerčné diéty podľa neho zameriavajú na vyradenie jednej, dvoch potravín zo stravy, ktoré sú démonizované a hovorí sa o nich, že sú veľmi nebezpečné. Je to nezmysel, ale je to jednoduchšie pochopiteľné pre ľudí.
Ak poviete, že chlieb je zlý, tak ľudia ho prestanú jesť a hotovo, nemusia nič viac robiť. My hovoríme, že v dávke je jed. To znamená, že môžete jesť danú potravinu, ale ide o množstvo, kedy a za akých okolností. To ľudí v mojom jedálničku prekvapuje, že to nie je v konečnom dôsledku žiadna diéta, že všetko môžu, len s rozumom. Vytriezvenie je, že ste najedení a chudnete. V skratke, diéty z dlhodobého hľadiska nefungujú.

Vyskúšajte recept z knihy Nabitá kuchárka:

Batatová krémová polievka

Nabitá kuchárka na každý
Zobraziť galériu (3)

Suroviny:

2 väčšie bataty, 2 PL nastrúhaného zázvoru, maslo, vývar, kokosové mlieko, korenie, soľ, čili, citrón, čerstvá mäta.

Postup:

Bataty očistíme, nakrájame na kocky a na masle trošku opražíme.
Zalejeme vývarom, pridáme nastrúhaný zázvor a varíme do mäkka. Ochutíme, rozmixujeme, pridáme kokosové mlieko a nadrobno posekanú mätu.
Nakoniec pokvapkáme citrónom.

70 zdravých, chutných a FIT receptov nájdete v knihe Nabitá kuchárka, ktorá sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný na viac ako 160 pobočkách po celej SR >>

- reklamný článok -

Viac o téme: Kniha Nabitá kuchárka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu