Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ako si nezabiť izbové rastliny alebo tipy pre bezradných pestovateľov

Kniha Ako si nezabiť izbové rastliny PR článok Zobraziť galériu (4)
Kniha Ako si nezabiť izbové rastliny (Zdroj: ipark)

Túto publikáciu ocenia hlavne tí, ktorí majú radi izbové rastliny a kvety, ale o tom, ako im dopriať tú najlepšiu starostlivosť, nemajú toľko vedomostí.

Na 140 stranách tejto šikovnej knihy Ako si nezabiť izbové rastliny sa dozviete zaujímavé informácie na perfektnú opateru svojich rastlín a akýchkoľvek problémov, vrátane špecifických nárokov na starostlivosť. Kniha sa venuje až 119 rôznym rastlinám, pričom pri každej z nich je uvedené „čo robiť“ a „čo nerobiť“. Okrem toho sa kniha venuje aj informáciám, týkajúcich sa:

  1. nákupu – všetky veci, ktoré musíte pri výbere izbovej rastliny dôkladne posúdiť
  2. správneho výberu kvetináča a miesta uloženia – splnenie týchto dvoch úloh významne pomôže, aby sa vám darilo udržiavať rastlinu v dobrom zdraví
  3. zálievky – nesprávne polievanie je hlavnou príčinou hynutia izbových rastlín (najmä prelievanie). V tejto kapitole si ozrejmite najlepšie spôsoby, ako polievať zdravé rastliny a ako zachrániť zvädnuté.
  4. správnej výžive a pozornosti – určite urobíte dobre, ak svojim rastlinám venujete každý týždeň niekoľko minút vašej pozornosti.
  5. presádzaniu – kedy presádzať, ako presádzať?
  6. rastlinným škodcom – v tejto časti nájdete návod, ako rozpoznať známky napadnutia škodcami a čo môžete podniknúť pre záchranu už napadnutej rastliny
  7. chorobám rastlín – rady, ako zistiť a liečiť choroby, ktoré môžu napadnúť vaše rastliny.

Vedeli ste, že...?:

  • Najlepšie obdobie na kúpu izbovej rastliny je jar alebo leto, pretože počasie býva príjemnejšie a rastlina neutrpí príliš veľký šok z náhlej zmeny teploty a prostredia.
  • Substrát v terakotových črepníkoch vysychá rýchlejšie ako v plastových alebo glazovaných keramických kvetináčoch, pretože pálená hlina je pórovitý materiál.
  • Orchidea sa má polievať spôsobom „ponoriť a nechať odtiecť“.

Kniha Ako si nezabiť izbové rastliny sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný na viac ako 160 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Ako si nezabiť izbové rastliny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu