Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Román Jany Šulkovej Oheň v duši - plný nečakaných zvratov

Kniha Oheň v duši PR článok
Kniha Oheň v duši (Zdroj: ipark)

Román plný nečakaných zvratov, perfektne vykreslených postáv a originálnym záverom upúta nielen mladých čitateľov. Autorka známa poväčšine medzi tínedžermi ponúka v najnovšej knihe dej, ktorý nesklame čitateľov obľúbených ženských románov.

Príbeh dvoch mladých ľudí, ktorí zisťujú, aké je to ľúbiť aj napriek bolesti, je príjemným spestrením každodenného hektického dňa.

Veronika, mladé a ešte trochu naivné dievča, prichádza do mesta študovať, hľadať slobodu a dobrodružstvo. Osud jej však do cesty postaví sympatického Šimona, ktorý jej život a pohľad naň od základov zmení. Ich vzájomná láska sa stále stupňuje, no perspektívne vyzerajúci vzťah narúša čoraz viac situácií, ktoré si Veronika nevie vysvetliť. Vzťah medzi nimi je čoraz zložitejší a oni sa ocitajú v nepríjemnom kolotoči problémov.

Čo sa v skutočnosti deje so Šimonom? A zvládne to ich vzťah?

Úspešná autorka literatúry pre mládež Jana Šulková sa narodila v roku 1992 v Nitre, no žije vo Vrábľoch. S rodným mestom ju však spájajú stredoškolské a momentálne aj vysokoškolské štúdiá, konkrétne na UKF, kde študuje program Editorstvo a vydavateľská prax. Aktívne sa písaniu venuje od roku 2012. Jej prvotina Dievča s maskou vyšla v roku 2014 a odvtedy autorka prichádza na trh s novou knihou každý rok. Pri písaní sa inšpiruje najmä okolitým životom, hudbou a svojou obrovskou fantáziou. Píše prevažne pre mladých, no jej knihy čítajú aj mnohí starší čitatelia. V písaní sa snaží neustále zlepšovať a dáva si aj nové (autorské) výzvy.

„Odkedy píšem, všetko okolo seba vnímam oveľa intenzívnejšie. Stačí mi úplná drobnosť a v mojej hlave sa hneď vynára myšlienka za myšlienkou, z ktorej následne vzniká príbeh. Niekedy je to človek v autobuse či na ulici, príhody známych, ktoré začujem, alebo moje vlastné zážitky a skúsenosti.“

Vo vydavateľstve Motýľ jej dosiaľ vyšli tieto knihy: Dievča s maskou (2014), Silnejšia ako osud (2015), Odvrhnutá (2015) a v roku 2016 Skús to znovu. Janka sa písaniu venuje aj naďalej a túto jeseň jej vyšla v poradí piata kniha s názvom Oheň v duši.

Začítajte sa do úryvku z knihy Oheň v duši

V skutočnosti ju však trápil len a len Šimon bez všetkého okolo. Bez výletov, adrenalínu, nového zábavného života. Chýbal jej, tak veľmi jej chýbal, že sa sama bála citov, ktoré

sa v nej zrodili. Mala zlé tušenie, že sa mu niečo stalo, norýchlo ho vždy zahnala do úzadia.

Pomalým krokom, čľapkajúc nohami v mnohých mlákach zdobiacich chodníky, sa dostala do školy. Napriek nepriaznivému počasiu sedelo na dvore niekoľko ľudí a vášnivo

o niečom diskutovali. Veroniku premohla zvedavosť, potrebovala sa trochu rozptýliť, hoci aj cudzími klebetami, a tak podišla bližšie k skupinke.

„Naozaj, videl som to. Úplne ho doriadil, pričom on mu dal sotva dva údery.“ Drobný chalan s imidžom ítečkárarozhadzoval rukami, akoby bitka, o ktorej hovoril, bola niečo zaujímavé.

„Neverím, Šimon nie je taký. Vždy sa konfliktom vyhýba,“obraňovalo ho jedno dievča.

Keď Veronika začula meno, ktoré jej posledné dni spôsobovalo takú bolesť, zbystrila a zastala.

„Vidno, že sem chodíš len krátko. Asi si ho ešte nevidela v akcii. Určite nie je ten typ, ktorý sa, ako si povedala, vyhýba konfliktom,“ posmešne odpovedal drobnýchalan.

Veronika nechápala, o čom hovoria. Naozaj sa rozprávajú o jej Šimonovi?

Kniha Oheň v duši sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný na viac ako 160 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Oheň v duši
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu