Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Denník aktívnej matky

Kniha Denník aktívnej matky PR článok Zobraziť galériu (2)
Kniha Denník aktívnej matky (Zdroj: ipark)

Denník aktívnej matky najlepšie chutí s dobrou kávou a poriadnym kusom domáceho koláča. Krátke poviedky a príbehy, z ktorých vám môže byť do smiechu alebo do plaču. A tipy, ako sa nezblázniť, keď sa na vás všetko valí. Adela Jasenovcová normálne píše najmä do babských časopisov a webov, no tentoraz napísala knižku pre všetky maminy.

Stúpili ste už v noci na takú tú malú, ale sakra ostrú lego kocku, keď ste sa uprostred noci ponáhľali k dieťaťu, ktoré kričalo, že musí na záchod, aj keď ste správne tušili, že už sa asi netreba ponáhľať, lebo TO už bolo v gatiach?

Ak áno, pri čítaní knižky Denník aktívnej matky sa teda asi až tak nebudete smiať.
Máte radi motivačné citáty, retušované fotky a success stories?
Kúpte si teda inú knihu. Ale potom sa nedozviete, či matka Adela ten maratón zabehne, aj keď pri deťoch a psovi nestíha trénovať. Zbaví sa nadváhy, kvôli ktorej sa neohne na milovanej joge? Nebudete vôbec vedieť, čo všetko ešte nestihne, rozbije, pripečie. Najmä ak jej muž vôbec nepomáha a furt je niekde na bicykli. Úplne vám ujde, čo rozhrýzol zlomyseľný dobrák pes...

„Vopred vás radšej varujem. Toto je skutočný denník aktívnej matky, v ktorom sa určite nedočítate o sŕkaní latte s dokonalým účesom a mejkapom, ani o tom, ako vyzerať úžasne, keď sa tri noci nevyspíte,“ upozorňuje Adela Jasenovcová v úvode knihy Denník aktívnej matky.
Dozviete sa tu, že život matky ide ďalej, je plný nepredvídateľných okolností, hoci si občas myslí, že jej ušla posledná električka.
Dočítate sa, že detský svet je perfiš, ak sa hýbete, realizujete a robíte veci, ktoré vás bavia.

Prečítajte si úryvok z knihy Denník aktívnej matky:

TIPY PRE ŠOFÉRKY – ZAČIATOČNÍČKY

1. Ak patríte k tým, ktoré dlho odkladali svoju prvú jazdu, možno už od maturity, odporúčam natrénovať si ju bez detí. Napríklad cez víkend si naplánujte cestu do hypermarketu, ktorú poznáte naspamäť a deti nechajte mužovi. Prípadne večer, keď deti spia, vyrazte ku kamoške domov na čaj.

Premyslite si parkovanie, býva to kameňom úrazu. Môže sa stať, že nenájdete voľné miesto a vrátite sa domov s dlhým nosom, ako sa to stalo mne.

2. Keď ste už zvládli jazdu osamote, cez víkend a na poloprázdnych cestách, skúste niekedy vyraziť autom v špičke. Deti budú zaopatrené, nemáte sa prečo báť. Adrenalín vám stúpne, keď zistíte, že sa neviete rozbiehať do kopca. Vtedy pomáha zhlboka dýchať a dať si štuple do uší. Budú na vás totiž trúbiť. Možno sa vám stane, že zabudnete odbočiť, dať správnu smerovku, prípadne zabudnete, kam vlastne odbočujete. Opäť platí, že sa môžete vrátiť domov, ak teda v strese nezabudnete, kde bývate. V tomto prípade neplatí pravidlo pravej ruky, ale pravidlo plnej nádrže, funkčná navigácia a nabitý telefón.

3. Hurá, ide sa na vec! Naložte deti a vyrazte! Záleží od veku detí, no pre istotu si zoberte so sebou hračky, jedlo a pitie. Je pravda, že brajglu z jedla sa jednoducho nevyhnete, mne sa osvedčili napríklad jablká nakrájané na kocky. Na dlhšie cesty beriem CD Zlatá brána alebo Spievanky. Dobrú službu mi už urobila aj audiorozprávka Perníková chalúpka, či Kocúr v čižmách. Vhodné sú aj knižky a leporelá.

Dlhšie trasy sa snažím naplánovať počas obedného spánku. Pokiaľ ide o dlhšie, náročnejšie cesty, potrebujem posilu plus tablet s Mášou a medveďom. Mierne zvýšený tlak ešte nikomu neuškodil, napríklad ak ste nerátali s obchádzkou, ako my na ceste do Talianska, výsledok však stojí zato. Budete mať zmenu a deti nové podnety. A to všetko len vďaka tomu, že ste nabrali guráž šoférovať a spríjemniť si tak materskú. Aktívna matka nemôže byť limitovaná tým, že je nemobilná. Ukracuje sa o milión možností.

Kniha Denník aktívnej matky sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný na viac ako 160 pobočkách po celej SR >>

- reklamný článok -

Viac o téme: Kniha Denník aktívnej matky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu