Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

RECENZIA: Šesť nebezpečných vyvrheľov jedna neuskutočniteľná úloha

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: PR)

Vrania šestka je nezastaviteľná, ak sa nepozabíjajú navzájom skôr, než vstanú od stola. Vrania šestka očami knihovertky (osoba beznádejne zamilovaná do kníh) Katky.

K Vranej šestke som sa dostala, samozrejme cez instagram, kde mnoho zahraničných knihovertov ospevovalo tento príbeh. Práve preto som sa nechcela do tejto knihy pôvodne púšťať, keďže nerada čítam to isté ako ostatní a nechcem ísť s prúdom, nemožno opomenúť aj vysoké nároky, keď počujete samé chváli na ňu. Mala som obavy, či táto kniha nie je preceňovaná. Napokon ma to ako takmer vždy zlomilo a rozhodla som sa ju kúpiť. 

Musím priznať, že po prečítaní knihy som sa chvíľami obviňovala, prečo som ju nečítala skôr. Túto knihu by som určite s kľudným svedomím odporučila všetkým milovníkom YA literatúry, fantasy ale aj skeptickým čitateľom, ktorý si dokážu v takomto príbehu prísť na svoje. Hodlám si tvrdiť, že nemožno nájsť čitateľa, ktorého by čo i len jedna udalosť alebo jedna postava nezaujala. 

Autorkin štýl písania je neporovnateľný, príbeh písaný tak pútavo, že sa od neho nemožno odtrhnúť. Začiatky čítania knihy, sú samozrejme trochu ťažšie, no nenechajte sa tým odradiť, stojí to naozaj za to. Za mňa najviac pútavým na tejto knihe nie je až tak dej, ale tie dokonalé postavy. Každá postava je úplne iná, s inými kvalitami, ale aj negatívami. Takou pre mňa najviac zaujímavou postavou, o ktorej bol aj príbeh a možno ju označiť za najviac hlavnú postavu, je dokonalý Kaz. Myslím, že mnoho čitateľov tejto knihy má podobný názor. I keď autorka v podstate pracuje so šiestimi hlavnými postavami, čo je náročné nielen napísať, tak aj na prvý pohľad pre čitateľa. Opak je však pravdou, L. Bardugo to zvládla na výbornú bez najmenších pochýb. 

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu