Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Viete, kto je to knihovert? Možno aj vy máte doma jedného! A týmto ho na Vianoce môžete urobiť šťastným!

Kolekcia Som knihovert PR článok Zobraziť galériu (5)
Kolekcia Som knihovert

Introvert alebo knihovert? Kto sú vaši najbližší? Či je jeden alebo druhý, je tu vysoká pravdepodobnosť, že miluje knihy. Tie odjakživa patria k najobľúbenejším vianočným darčekom. Ten pocit, keď si pod stromčekom nájdete svoju obľúbenú knihu (alebo ešte lepšie knihy), je na nezaplatenie. Poďte teda spolu s nami zistiť, akými črtami sa vyznačuje knihovert. :)

Fakt č. 1: knihovert miluje útulnosť

Zababušiť sa pod svojou obľúbenou dekou, urobiť si chutný čajík, zapnúť pohodovú hudbu a otvoriť knihu... tomu sa vraví atmosféra. Knihoverta potešíte čímkoľvek, pretože ide zväčša o príjemného a milého človeka. Ešte krajší úsmev na tvári sa mu však zjaví vtedy, ak ho obdarujete knihou, ponožkami, zápisníkom alebo hoci aj obyčajnou záložkou. Život je o maličkostiach, využite to. J

Kolekcia Som knihovert
Zobraziť galériu (5)

Fakt č. 2: knihoverti majú veľkú fantáziu

Mozog knihoverta pracuje na inej frekvencii. V ceste autom vidí možnosť spoznať krajinu, v práci zisťuje, ako sa obohatiť, a pri hre s dieťaťom zase vidí drakov a prenesie sa do čias dávno minulých. Knihovertov však spoznáte aj ako dobrých kuchárov. V kuchyni dokážu totiž priam zázraky - nie vďaka kuchárskym knihám, ale ich kreativite.

Fakt č. 3: či je leto, či je zima, knihoverta nezaujíma

V každom ročnom období je niečo krásne. V lete sú to zážitky pri vode a na pláži, v zime zase nádherné pahorky hôr a zasnežená príroda. Knihoverti zacítia príležitosť čítať na kilometre ďaleko. Či sú to prvé lúče jarného slnka a prvý deň vonku vo svetríku a bez vetrovky, prvý náznak padajúceho lístia a dážď na jeseň alebo nádherné prvé sneženie a vianočná hudba... knihovertovi na tom nezáleží.

Rovnako rád vybehne čítať novú knižku von na lavičku alebo na deku, sadne si do zimnej záhrady v daždi alebo sa zababuší do deky s vareným vínkom. Knižka môže byť o čomkoľvek, dôležitá je predstavivosť.

Fakt č. 4: nevyžadujú drahé dovolenky

Knihoverti k životu nepotrebujú luxus, stačí im atmosféra a útulnosť domova. Taktiež nepotrebujú predražené dovolenky (hoci sa im nebránia). Najdôležitejšie je pre nich mať pri sebe dostatočnú zásobu kníh a tiež aj nejaké tie skutočné, hmatateľné zážitky. Vyrovnaná kombinácia ležania na ležadle s dobrou knihou a troška turistiky sú pre nich ideálnou predstavou dokonalej dovolenky. 

Fakt č. 5: byť knihovertom je diagnóza

Pozor, neľakajte sa: keď zistíte, že máte doma knihoverta, nemusíte utekať k lekárovi. Nič nové vám totiž nepovie. Táto choroba je, našťastie, dodnes nevyliečiteľná, a zrejme sa na ňu (dúfame) vakcína ani nikdy nenájde. J Knihovert potrebuje liečbu, ktorú mu môžete poľahky dožičiť kedykoľvek a kdekoľvek.

Stačí „zbehnúť“ (v skutočnosti nikam chodiť nemusíte) do online kníhkupectva a objednať mu nejaké tie knižky. Pár tipov sme si pre vás pripravili, inšpirujte sa. Dávkovanie je v tomto prípade jednoduché – nič netreba jesť (iba ak dobrú horkú čokoládku a chutný čajík alebo vínko), stačia oči alebo uši. Nepodceňujte človeka s touto diagnózou. Pri nedostatku čitateľských vnemov môžu byť menej príjemní než obyčajne.

Kolekcia Som knihovert
Zobraziť galériu (5)

Spoznali ste aj vy v dnešnom článku vo vašom okolí knihoverta? Ak áno, nečakajte a vyčarujte mu dokonalý vianočný darček. Čitateľský balíček pre knihovertov obsahuje pohodlné ponožky, malý vankúšik, záložku do knižky a nádherný knižný Myšlienkovník (na zápisky zo života a z kníh). A ako taký Knihovertský balíček vyzerá?

Je krásny, však? Okrem tohto balíčka máme v ponuke aj krásny Kde bolo, tam bolo balíček – nakuknite ;)

Malé upozornenie na záver: počet balíčkov do Vianoc je limitovaný, tak šup, zásoby sa míňajú, knihoverti útočia! :)

Viac o téme: Kolekcia Som knihovert
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu