Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Labka najlepšieho priateľa

Kniha Môj pes, môj Guru PR článok Zobraziť galériu (2)
Kniha Môj pes, môj Guru

Hovorí sa, že každý má v živote nejakého učiteľa. Niekoho, kto je mu inšpiráciou, ponaučením, aj pomocníkom. Väčšinou to býva človek, no sprievodcom života sa môže ľahko stať aj zviera. Svojím čistým prejavom a náklonnosťou práve pes zvykne byť oprávnene tým najlepším priateľom.

Kto je to pes?

Stane sa, že nemáte svoj deň. Prídete domov z práce alebo zo služobnej cesty, unavený, frustrovaný, vysatí z energie. Otvoríte dvere a napriek svojmu rozpoloženiu, sa začnete usmievať. Víta vás stelesnená radosť a šťastie. Chlpáč, ktorý rozhodne nemal zlý deň, súdiac z jeho vyhriateho pelechu, plného brucha a nákazlivo dobrej nálady. Psy sa chtiac-nechtiac stanú právoplatnými domácimi miláčikmi, keďže s vami zdieľajú voľný čas, hrajú sa s vašimi deťmi a chodia s vami na dovolenky. Občas jedia aj pri stole, ak im to dovolíte. Teší sa z vašej prítomnosti a žije iba daným momentom. Je sa od nich čo učiť, pretože ľudia sa až príliš zaoberajú minulosťou, či budúcnosťou. A pritom jedno, ani druhé nemôžu takmer vôbec ovplyvniť. Pes sa teší takmer nonstop, keď je vo vašej blízkosti. Ak náhodou nespí alebo nežerie. Je šťastný, leží vám pri nohách a vrtí chvostom na znak, že tomu tak naozaj je.

Bezpodmienečná láska

Veľa sa o nej píše, mnohí tvrdia, že ju poznajú. Omyl. Poznajú ju len malé deti a zvieratá. Obzvlášť štvornohí domáci miláčikovia zahŕňajú svojho majiteľa citom, ktorí im je prirodzený. Nehrajú to, nemajú postranné úmysly. A práve tejto čistej láske sa môžeme od psov učiť. Môj pes, môj guru je kniha francúzskeho autora Gilles Moutouneta, žijúceho v Indii, z ktorej sa presvedčíte práve o tom, že duchovný učiteľ nenosí vždy šaty tibetského mnícha lebo indického jogína. Zväčša má na sebe chlpatý kožuch, v tom lepšom prípade pekne pestovaný.

Skvelý mentálny kouč

Naučí vás, ako sa správať k druhým ľuďom, že im môžete aj dôverovať, zlepšiť vzájomnú komunikáciu a vzťahy. Okrem toho sa budete určite viac pohybovať na čerstvom vzduchu, garantujeme vám, že so psom pôjdete von v každom počasí. A to určite trikrát denne. Zlepší sa vám imunita, aj myslenie. Je dokázané, že pohybom sa rozprúdi krv a do mozgu sa dostane viac kyslíka. Ako ho budete časom pozorovať, naladíte sa na volanie divočiny. Zlepšíte si inštinkty a dáte viac na svoju intuíciu. Pes je vďačný za úplnú maličkosť, napríklad za to, že po poškrabkáte za uchom, hodíte mu palicu alebo mu venuje jedno milé slovo. Naučí vás, že aj vy môžete byť vďačnými a neznamená to, že ostatných treba zahŕňať drahými darmi. Ak platí, že máte byť vďační za všetko, čo teraz máte, musíte to aj ukázať. Psy chvostom, my gestami, slovami, skutkami. Možno sa začnete venovať aj joge. V nej sa uplatňujú mnohé pozície, vychádzajúce z prirodzených psích polôh, ako je dole a hore pozerajúci pes. Keď ich pes robí tak často a rád, je zrejmé, že prospievajú aj človeku. Joga je skvelý spôsob, ako sa cítiť dobre a osvojiť si určité návyky, ktoré má pes zakódované.

Po niekoľkých rokoch spolužitia so psom v jednej domácnosti sa dá povedať, že pes má niekedy viac rozumu ako človek. Možno už len preto, že ho až tak veľmi nepoužíva a riadi sa srdcom a samozrejme pudom. Veď je to len zviera. Inteligentné, verné a citlivé. Stopercentne by ste si to s ním vymenili.

Kniha Môj pes, môj guru sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Môj pesMôj Guru
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu