Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Najlepšia diéta je táto

PR článok Zobraziť galériu (2)

Možno ani vy nemáte optimálnu hmotnosť a nedarí sa vám schudnúť, však? A stáva sa, že zhodené kilá vždy priberiete naspäť? Hmm, predpokladáme, že vás sklamali všetky diéty a rôzne „zázraky“ na chudnutie, že?

Ak ste pri predchádzajúcich vetách prikyvovali, nová kniha Štíhla bez hladovania je určená práve vám. Dozviete sa v nej, ako dospieť k vysnívanej hmotnosti natrvalo a bez hladovania. V knihe nájdete množstvo rád a tipov, ale predovšetkým vyše 170 chutných a rýchlych receptov, pomocou ktorých sa zbavíte nadbytočných kíl a udržíte si štíhlu líniu bez toho, aby ste sa museli zrieknuť potešenia z dobrého jedla a trápiť sa diétou.

Pretože najlepšia diéta je tá, ktorú nedržíte!

Autorka Jarmila Mandžuková je uznávaná česká spisovateľka,  autorka vyše 90 kníh o zdravom stravovaní a správnom životnom štýle, kuchárskych a motivačných kníh.

 „Nepredkladám vám nijaké pochybné triky ani sľuby, koľko presne zo svojej hmotnosti stratíte v určitom časovom období,“ tvrdí Jarmila Mandžuková. „Nenájdete tu ani nijaké návody na tyranské redukčné diéty. Ponúkam vám mnoho praktických rád, tipov, podnetov a rýchlych a odľahčených receptov, ktoré vám zaručia, že schudnete, a predovšetkým zostanete štíhli raz navždy.“

Zázračné prípravky na chudnutie

Rôzne čaje, výťažky z rastlín, tabletky, mydlá, odtučňovacie pásy a pod. Poznáte to?

Bolo by zaujímavé spoznať človeka, ktorý neobmedzene konzumuje jedlo a neholduje pohybu, no napriek tomu idú u neho kilogramy dolu ako po masle.

Mnoho ľudí, ktorí vyskúšali nejaký zo zázračných prostriedkov na chudnutie, sa popálilo. Tento obchod, ako sa zdá, skôr vylepšuje niečie bankové kontá než naše zdravie a náš vzhľad. Ale ako vidno, bombastická reklama v televízii a v ďalších médiách robí svoje. Žiaľ, na ľudskej hlúposti a pohodlnosti sa dá i v súčasnosti veľmi slušne zarobiť.

Uvedomte si už konečne tvrdú realitu, že cieľom reklamy na zázračné produkty na chudnutie je zisk z predaja, nie starostlivosť o vaše zdravie. Preto už konečne prestaňte veriť týmto údajne dokonalým a falošne vychvaľovaným prostriedkom.

V tejto súvislosti treba zdôrazniť, že povolenie hlavného hygienika či registrácia na ministerstve zdravotníctva, uvádzané na etikete prostriedku na chudnutie, nemá nič spoločné so sľubovanou účinnosťou. Iba dokladuje, že dotyčná látka je zdravotne neškodná.

Viac než na rôzne diéty či na to, aký ďalší zázračný prostriedok na chudnutie si kúpite, myslite na to, ako zvýšiť výdaj svojej energie (pohyb všetkého druhu) počas dňa.

Ako sa správa náš organizmus, keď držíme diétu?

Zakaždým, keď začneme držať redukčnú diétu či iné stravovacie obmedzenia, náš organizmus prepne svoju látkovú premenu na úsporný režim a reaguje tak, akoby nastal čas hladomoru. Preto sa snaží využiť všetku prijímanú potravu na maximum a spaľuje menšie množstvo energie. Po ukončení diéty je telo schopné ukladať oveľa väčšie množstvo zásobnej energie v podobe tuku pre prípad ďalšieho hladomoru, teda diéty.

Hlavný problém opakovaných redukčných diét spočíva v tom, že obmedzením príjmu potravy strácame nielen tuk, ale aj svalovú hmotu. Keď sa potom vrátime do normálu, naberieme iba tuk, pretože naša látková premena sa na prechodné obdobie spomalila.

Máme aj obrovskú chuť na „zakázané“ jedlá, lebo tie sme si museli počas diéty odopierať. Preto spravidla po každej novej diéte priberieme omnoho viac tuku, než sme zhodili.

Pamätajte si, že každá diéta, ktorá je založená na premáhaní hladu, je už vopred odsúdená na neúspech.

V tejto súvislosti treba pripomenúť, že mnohí ľudia, ktorí bežne podstupujú rôzne diéty, nemajú zvyčajne ani tušenia o tom, aké nebezpečné pre organizmus je rýchle chudnutie. Najhoršie je, keď pravidelne striedame „chudnúce a tučné obdobia“. Uskutočnené výskumy potvrdzujú, že znovu a znovu opakované drastické odtučňovacie kúry poškodzujú zdravie viac než nadváha sama osebe.

Aby sme schudli takpovediac na celý život, musíme sa dostať von z pasce všemožných diét. Zabudnite na tento zbytočný proces, ktorý má za následok jediné – podráždenie a nervozitu, keď diétu držíte, a pocit viny, keď ju nedržíte.

Množstvo tipov a receptov nájdete v novinke Štíhla bez hladovania.

Kniha Štíhla bez hladovania - Najlepšia diéta je tá, ktorú nedržíte sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

- reklamná správa -

Viac o téme: Štíhla bez hladovania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu