Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Si spokojný so svojím životom?!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: ipark)

Predstavte si, že s každou voľbou, ktorú urobíme, vznikne nový alternatívny svet. Predstavte si, že existujú milióny možností a verzií nás samotných, ktorí žijeme rôzne iné životy, máme rôzne iné zamestnania, rôznych iných partnerov...

O tom všetkom je triler Temná hmota od autora, ktorého prirovnávajú ku Stephenovi Kingovi a pochvaly si vyslúžil od svetoznámych autorov ako je Lee Child, Andy Weir, Justin Cronin či Tess Gerritsenová.

Blake Crouch. Je tiež autorom úspešnej trilógie Wayward Pines, no v knihe Temná hmota skúma hranice žánru sci-fi prostredníctvom kvantovej mechaniky a teórie o alternatívnych svetoch.

„Temná hmota je desivá kniha, ale nie je to horor, je skôr psychologicky napínavá. A zároveň je to môj prvý ľúbostný príbeh,“ prezrádza Blake.

„Si spokojný so svojím životom?“
To sú posledné slová, ktoré Jason Dessen počuje predtým, ako ho omráči únosca… Predtým ako sa prebudí pripútaný k nosidlám, obklopený ľuďmi odetými do protichemických skafandrov… Predtým ako sa nejaký muž, ktorého v živote nestretol, usmeje a povie: „Fakt sa teším, že ťa znovu vidím, kamarát.“

Vo svete, v ktorom sa Jason zobudil, sa jeho život odvíja úplne inak ako v tom, v ktorom žil dovtedy. Jeho manželka nie je jeho manželkou. A ich syn sa nikdy nenarodil. A on nie je len taký hocijaký univerzitný profesor, ale oslavovaný génius, ktorý vytvoril prevratnú vec – niečo, čo hraničí s nemožným.

Ktorý svet je skutočný? A ak svet, ktorý si Jason uchováva v spomienkach, naozaj existuje, ako sa potom dostane späť k svojej milovanej rodine? Odpovede na tieto otázky dostane Jason až počas šokujúcej cesty, pričom bude musieť čeliť svojej najtemnejšej stránke a bojovať so zdanlivo nepremožiteľným, desivým protivníkom.

Si spokojný so svojím
 (Zdroj: ipark)

Temná hmota je napínavý, strhujúci, a pritom hlboko ľudský príbeh o najdôležitejších rozhodnutiach v našich životoch. A tiež o tom, čo sme schopní urobiť, aby sme naplnili svoje sny.

Novinka Temná hmota je už v predaji v internetovom obchode iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Temná hmota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu