Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nádherná kniha o včelách

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: ipark)

Otvorte túto nádhernú bohato ilustrovanú knihu zo sveta včiel a včelárov a zistíte, ako si náš najväčší symbol usilovnosti nažíva vo svojom magickom kráľovstve.

Včely je veľkoformátová vyše 70-stranová kniha, ktorej dominujú obrázky, ilustrácie a tie dopĺňa zaujímavý text. 

Naučíte sa všetko o stavbe tela včiel i o tom, ako si stavajú úle. Nakuknete do ich obydlí a spoznáte ich každodenné zvyky a zručnosti. Zistíte, prečo včely tancujú, i to, ako sa dostali na Napoleonov plášť.

Dozviete sa, odkiaľ vieme, že sa na svete objavili ešte skôr, ako dinosaury. Vyskúšate si prácu včelárov, preveziete sa kamiónom, ktorý vozí úle do mandľových sadov, ochutnáte všetky možné druhy medu.

Inak, vedeli ste, že včely žijú minimálne 100 rokov? Pochádzajú teda z čias, keď na Zemi kraľovali dinosaury. Dokazujú to staré kúsky jantáru, ktoré sa našli a v nich je uväznený tento pásikavý hmyz. Vedci sa domnievajú, že včely sa objavili dokonca skôr, čiže pred 120 miliónmi rokov. V tom čase si rastliny ešte len zdokonaľovali svoj najnovší objav – kvety.

Kniha Včely je prehľadne rozdelená, vždy na dvojstrane jedna kapitola. Stavba tela. Druhy včiel a ich úlohy. Rojenie. Alebo Včelí tanec.
Vážne, územie okolo úľa stále ochraňujú včely pátračky. Keď nájdu dobrý zdroj nektáru alebo peľu, informujú o tom lietavky. Robia to pomocou tanca na medovom pláste. Ak sa rastliny nachádzajú blízko úľa, včela pátračka vykoná kruhový tanec. Ak sú ďaleko, musí svojím sestrám oznámiť, ktorým smerom a ako dlho majú letieť. Slúži na to natriasavý tanec po dráhe, ktorá pripomína číslicu 8...

Aj toto a oveľa viac sa dozviete v krásnej bohato ilustrovanej a plnofarebnej knihe Včely. V závere nechýba niekoľko zaujímavostí, ako Liečba medom, Včelie emócie, Sherlock Holmes – chovateľ včiel, Včelie injekcie a dokonca je tam aj receptík na Medové rezy.

Nádherná kniha o včelách
 (Zdroj: ipark)

Kniha Včely sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Viac o téme: Kniha Včely
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu