Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Stravovanie podľa biorytmov - dokáže s telom zázraky???

Kniha Stravovanie podľa biorytmov, PR článok Zobraziť galériu (4)
Kniha Stravovanie podľa biorytmov,

Aj vy túžite po lepšej kondícii a ideálnej hmotnosti? No nedokážete sa k tomu dostať, hoci sa snažíte? A stálo vás to už priveľa námahy a sebazapierania?

Kniha Stravovanie podľa biorytmov vám poradí, ako postupovať,  aby vaša  cesta za zdravím bola ľahšia a zábavnejšia.

Ponúka zrozumiteľný, jednoduchý, a najmä prirodzený stravovací systém, ktorý takmer nič nezakazuje. Najdôležitejšiu úlohu v ňom totiž hrá čas, ktorý nosíme v sebe.

Keď sa naučíme načúvať svojmu telu a rešpektovať svoje vnútorné biologické hodiny, pocítime prílev energie a zároveň sa zbavíme nadbytočných kilogramov.

Pomôžu nám pri tom aj praktické rady, tipy a chutné rýchle recepty skúsenej autorky. Jarmila Mandžuková je česká spisovateľka,  autorka vyše 90 kníh o zdravom stravovaní a správnom životnom štýle, kuchárskych a motivačných kníh.

„Môj stravovací systém takmer nič nezakazuje,“ vysvetľuje J.Mandžuková. „Neponúkam vám nijaké pochybné triky, ale vedecky podložené postupy, praktické rady, tipy, podnety a chutné rýchle recepty.“

Jedzte podľa biorytmov

Naše vnútorné hodiny regulujú veľa rôznych biologických procesov, ako spánok a bdenie, telesnú teplotu, tvorbu energie, tvorbu hormónov atď. Niektoré aktivity prevládajú cez deň, iné v noci. Cez deň sa spravidla opotrebúvajú orgány, nastáva rozpad buniek, v noci prevládajú procesy, ktoré zabezpečujú obnovu tkaniva, regeneráciu buniek a orgánov.

V noci sa vylučuje melatonín, hormón navodzujúci spánok, zatiaľ čo s prichádzajúcim ránom sa začínajú vylučovať stresové hormóny (kortizol, adrenalín a iné). Vo všeobecnosti je ľudský organizmus nastavený na aktivitu v prvej polovici dňa a na pokojnejší režim popoludní a večer, a tomu by malo zodpovedať aj rozloženie konzumácie potravín a energetického príjmu v priebehu dňa.

„Pre lepšie pochopenie všetkých súvislostí a fungovania vnútorného „cestovného poriadku“ ľudského tela som zhrnula informácie o činnosti jednotlivých orgánov v súvislosti so stravovaním a ďalšie zaujímavé fakty, s ktorými by ste mali byť oboznámení, ak vaším cieľom je harmonický a spokojný život v štíhlom tele.

Zosúlaďte sa so svojím biorytmom, uvidíte, že sa budete cítiť lepšie!“ vyzýva Jarmila Mandžuková v knihe Stravovanie podľa biorytmov.

Ako vám pomôže voda?

Keď vypijete pred každým jedlom pohár vody, budete mať pocit plnosti a nebude vám robiť problém zjesť menšiu porciu jedla. Dokonca sa preukázalo, že týmto spôsobom zjete až o 80 kalórií menej, čo za celý deň predstavuje 300 kalórií, za týždeň 2 100 kalórií... Ľudia, ktorí sa na tomto výskume zúčastnili, takto schudli za tri mesiace v priemere o šesť kilogramov.

Ďalšou zaujímavou informáciou je, že množstvo a kvalita vypitej vody ovplyvňuje aj naše myslenie a cítenie – už pri miernej dehydratácii sa myslenie a cítenie naruší. Navyše centrá pre kontrolu hladu a smädu sa nachádzajú v mozgu na rovnakom mieste, v hypotalame. Často sa môže stať, že pociťujeme hlad, ale telo sa nám pritom snaží povedať, že potrebuje doplniť tekutiny. Môže to viesť k prejedaniu sa, pretože narušené chuťové mechanizmy vnucujú človeku pocit hladu, ktorý v skutočnosti nemá.

Nepite studené nápoje

Medzi základné pravidlá pri chudnutí platí vylúčenie akýchkoľvek studených nápojov. Ľadové nápoje sú veľmi škodlivé najmä pred jedlom, počas jedla alebo po jedle. Vyvolávajú v organizme šok, ktorý spomaľuje látkovú premenu, takže brzdí chudnutie, i keď sa mylne tvrdí, že ochladením sa telo stimuluje na tvorbu tepla a výdaj kalórií.

Oveľa viac sa dozviete v knihe Stravovanie podľa biorytmov.

Kniha Stravovanie podľa Biorytmov sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

- reklamná správa -

Viac o téme: Kniha Stravovanie podľa biorytmov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu