Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

SKUTOČNÝ PRÍBEH: Rodina bola viac ako 40 rokov rozdelená železnou oponou

Kniha 40 jesení PR článok Zobraziť galériu (4)
Kniha 40 jesení

Oslňujúca, plná nádeje a úžasne inšpirujúca. Taká je kniha 40 jesení, na ktorú tak skoro nezabudnete. V tomto výnimočnom románe podľa skutočnej udalosti sa skrýva život piatich žien - rodiny, ktorá bola viac ako štyridsať rokov rozdelená železnou oponou.

Dej začínajúci tesne po druhej svetovej vojne do detailov opisuje, aký bol život pod komunistickou vládou krutý. Najmladšia členka rodiny venuje najdôležitejšie časti knihy svojej mame Hanne. Tá sa ako mladé dievča odmietala prispôsobiť tyranizujúcej a utlačovateľskej vláde východného Nemecka. Po dvoch neúspešných snaženiach riskovala všetko pre posledný pokus o útek na slobodu.

Keď mala Hanna dvadsať rokov, utiekla z východného Nemecka do západného, lenže cena za slobodu bola privysoká. Zanechala tam svojich rodičov, osem súrodencov a svoj milovaný domov.

O mnoho rokov neskôr sa Hannina dcéra, Nina Willner, vďaka svojej nevšednej práci vojnovej dôstojníčky ocitá vo východnom Nemecku, na mieste vzdialenom iba kúsok od jej nemeckej rodiny – od starkej, tety Heidi a sesternice Corduly, ktorá je v tom čase členkou olympijského tímu východného Nemecka. Čitateľ sa vďaka autorkinmu pútavému rozprávaniu dostane hlboko do tohto pochmúrneho a hrôzostrašného obdobia, ktoré rozdelilo mesto a krajinu a desí nás dodnes.

40 jesení je intímny a veľmi krásne napísaný príbeh o odvahe, trpezlivosti a láske piatich žien, o ich nezlomnej vôli, ktorá im umožnila bojovať o to, na čom záleží najviac – o šťastie vlastnej rodiny.

Nina Willner ponúka dojemný náhľad do života jednej nemeckej rodiny, ktorú rozdelila studená vojna a navždy zmenila osudy každého jej člena. V Nemecku sa táto kniha okamžite stala bestsellerom.

Kniha 40 jesení

Knihu 40 jesení nájdete v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Široký výber kníh. Skvelé ceny. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

- reklamná správa -

Viac o téme: Kniha 40 jesení
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu