Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Trendy manuál pre ženy: Tajomstvo ako byť navždy šik!

Kniha Navždy šik! PR článok Zobraziť galériu (4)
Kniha Navždy šik! (Zdroj: PR)

Už ste určite veľakrát počuli, že vek je len číslo...a je to pravda. Nikto to nevie lepšie ako Francúzky. Ak chcete mať krásny život, dôležitý je štýl, jednoduchosť, inteligencia a veľkorysosť. Francúzsky tomu hovoria joie de vivre, čiže radosť zo života. Naučte sa ho aj vy vďaka novej knihe, ktorá by nemala chýbať vo vašej domácej knižnici.

Nech máte akýkoľvek vek, stále je to len číslo. Poďme sa to naučiť: skvelé tipy a triky

Navždy šik!  je šlabikár krásy. Kniha o tom, ako starnúť po francúzsky – graciózne a štýlovo. Možno ste si všimli, že aj Francúzky, ktoré už prekročili štyridsiatku, sú očarujúce a šarmantné. Záleží im na rozvoji intelektu, na tom, aby vedeli na úrovni konverzovať, ale rovnako je pre ne dôležité, aby boli šik. Vyzerajú mladšie, ako v skutočnosti sú, a celý život si zachovávajú štýl. Narodeniny chápu ako oslavu svojho pohodového života a zároveň ako dobrý dôvod vyraziť na nákupy a potom sa perfektne nahodiť na oslavu ďalšieho výročia.

Triky a tajomstvá
Autorka skvelej knihy Navždy šik! Tish Jettová je americká novinárka a módna editorka. Dlhé roky žije vo Francúzsku a tamojšie ženy ju očarili. Pozoruje Francúzky, ktoré už prekročili štyridsiatku, aby odhalila ich tajomstvá a mohla sa o ne s čitateľkami podeliť.

V jednotlivých kapitolách knihy prezrádza triky a tajomstvá, vďaka ktorým sa žena istého veku (bez ohľadu na to, kde žije) bude cítiť mlado, vyzerať dobre a bude intelektuálne na úrovni – rovnako ako Francúzky.

Skúma napríklad, ako sa šatník Francúzok, ich stravovanie, skrášľovacie procedúry, starostlivosť o vlasy, pleť a pokožku postupom času menia, pričom podstata zostáva rovnaká. Ukazuje, ako Francúzky v istom veku zdôrazňujú svoje silné stránky a zriedka (alebo skôr nikdy) nehovoria o obavách, omyloch, chybách a nedostatkoch. Pretože vo Francúzsku nemá krása, štýl, inteligencia a šarm dátum exspirácie!

Množstvo tipov a trikov nájdete v novej knihe Navždy šik!

Pohotovostné kúry
1) Priveľa šampanského? Zachráni vás eau de bleuet (kukuričná voda). Zoberte zopár odličovacích tampónov, nakvapkajte na ne eau de bleuet a dajte ich do mrazničky. Áno, do mrazničky. Ak máte opuchnuté a unavené oči, zoberte dva tampóny, chvíľku nimi len tak pokrúžte, aby neboli zmrznuté ako cencúle, dajte si ich na oči a na tri-štyri minúty si ľahnite. Verte mi, je to domáci minizázrak.

Potom nasleduje najhoršia časť tejto kúry – ľadová sprcha. Aj počas jedinej minúty pod ľadovou sprchou si uvedomíte, ako pomaly plynie včas, ak človek robí niečo, čo nie je zábavné. Ja to beriem skôr ako trest za prehrešky, ktorých sa zavše (možno aj nechtiac) dopúšťame.

2) Máte opuchnuté oči (z akéhokoľvek dôvodu)? Moja priateľka Elise má riešenie na všetko (možno poznáte začiatok tejto procedúry, ale stavím sa, že nepoznáte záver). Ponorte dva porciované kamilkové čaje do vriacej vody, vyberte ich a dajte medzi dva odličovacie tampóny. Mávajte nimi, kým nebudú mať príjemnú telovú teplotu. Ľahnite si, dajte si ich na oči a relaxujte, kým čaje celkom nevychladnú. Potom zabaľte kocku ľadu do gázy a robte ňou krúživé pohyby okolo očí – päťkrát jedným smerom, päťkrát druhým. Pomaly a jemne.

3) Ohromný antistresový trik. Dve hrste kamilkových kvetov (kúpite ich v bioobchodoch) nasypte do pol litra vriacej vody. Nechajte vrieť desať minút a lúhovať tridsať minút. Medzitým si pripravte kúpeľ. Potom kamilky sceďte a čaj vlejte do kúpeľa. Ponorte sa doň na pätnásť minút. Svoje potešenie znásobíte, ak pritom budete popíjať zelený alebo kamilkový čaj.

4) Kocky na osvieženie. Eau de rose nalejte do malej nádoby na výrobu ľadových kociek. Keď kocky zamrznú, obaľte ich gázou a krúživými pohybmi nimi prechádzajte po tvári a hrdle. Táto príjemná procedúra zatvára póry. Keď si budete týmito kockami obalenými gázou jemne ďubkať (ďub, ďub, ďub) po mejkape, lepšie ho zafixujete.

5) SOS, keď je veľmi zle. Teraz potrebujete pomoc priateľky. Predstavím vám svoju priateľku. Keď potrebujem rýchlu a výraznú pomoc, na tvár si nanesiem Flavo-C flash, bielkovinový komplex, ktorý rýchle uschne a vytvorí neviditeľný a pružný – a to je dôležité, lebo sa budete môcť zhovárať a pritom sa aj usmievať – gélový film, ktorý pokožku okamžite napne a vyhladí. Žiaľ, tento zázrak má popoluškovský háčik, lebo trvá len päť-šesť hodín. No kým funguje, tak funguje. Potom vyzerám oddýchnutá, som ako znovuzrodená a veľké vrásky vyzerajú menšie. No keď sa popoluškovský koč začne meniť na tekvicu, tak sa musíte rýchle vypariť!

6) Uf! Vyrážka! Na ošetrenie vyrážky u dospelých odporúča doktorka Salortová Normaderm od Vichy alebo Aroma perfection od Nuxe. Vyskúšala oba a odporúča ich zákazníčkam. Ja som tieto výrobky neotestovala, lebo som našťastie nikdy nemala akné ani vyrážky, len som mala sem-tam bouton.

Keď sa na mojej tvári zavše objaví bouton (doslova gombík – no posúďte samy, nie je to krajšie slovo ako vyrážka?) riadne ho ponatieram retinolovým prípravkom. O dva dni po ňom zvyčajne niet ani stopy.

Kniha Navždy šik! sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Trendy manuál pre ženy:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: PR)

- reklamná správa -

Viac o téme: Kniha Navždy šik!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu