Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ich život nebol jednoduchý, napriek tomu sú schopní neustále prežívať radosť. Teraz poradia aj vám

Kniha Kniha Radosti Zobraziť galériu (3)
Kniha Kniha Radosti (Zdroj: PR)

Možno neviete, že Dalajlama a Desmond Tutu, obaja nositelia Nobelovej ceny za mier, sú dobrí kamaráti. Nevídajú sa síce často, o to silnejšie je ich priateľstvo. Keď Desmond Tutu oslavoval osemdesiatku, pozval do Juhoafrickej republiky Dalajlamu, ale pre politicko-obchodné vzťahy a Tutuove výroky, Dalajlama nedostal víza.

Tak sa napokon stretli minulý rok, keď Desmond Tutu prišiel na týždeň za Dalajlamom do Dharamsaly. Počas tohto obdobia sa títo dvaja duchovní vodcovia rozprávali najmä o radosti. Spolu s nimi tam bol uznávaný americký spisovateľ Douglas Adams a Dalajlamov tlmočník Thupten Jinpa.

Ak vás zaujíma, ako prežívať radosť v dnešnom svete, je táto kniha pre vás to správne čítanie.

Dalajlama ani Desmond Tutu nemali jednoduché životy, a napriek tomu sú schopní milovať ľudí a svoj život do takej miery, že takmer neustále prežívajú radosť. Radosť ako pocit, ktorý sa skrýva vnútri nás, nie je závislý od materiálneho kontextu, od vzťahov s ostatnými ľuďmi, zásadne odlišujú od šťastia.

Obaja títo muži vedia, v akom svete žijeme, uvedomujú si jeho plusy aj mínusy, a napriek tomu vám pomôžu uvedomiť si, že život v radosti je možný.

V Knihe radosti nájdete množstvo dôkazov o tom, že Dalajlama aj Desmond Tutu sú len ľudia, budete sa zabávať na tom, ako sa títo osemdesiatnici doberajú a doťahujú. Zároveň vás ale dojme, nakoľko sú oddaní svojim poslaniam – a obrovské množstvo lásky, ktoré sa nachádza v ich srdciach.

Kniha radosti je v predaji v internetovom obchode iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Kniha Radosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu