Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vedeli ste, že doma sa dá vyrobiť takmer všetko? Nepreháňame!

Kniha Deláme si to doma sami Zobraziť galériu (3)
Kniha Deláme si to doma sami (Zdroj: PR)

Od luxusnej kozmetiky cez liečivé extrakty na prevenciu bežných neduhov až po čistiace prostriedky do domácnosti. Tie vás prekvapia svojím jednoduchým zložením a zároveň nekompromisným účinkom. Prinášame vám ukážky zopár trikov, ktoré v novej knihe Děláme si to sami nájdete.

Kniha Děláme si to doma sami populárnej blogerky Aleny Thomas je zásadná príručka pre každého, komu nie je ľahostajné, čo konzumuje, s čím sa natiera a akými produktmi vo svojich domovoch obklopuje seba i svoje deti. Krásna farebná publikácia Děláme si to doma sami je zbierka viac než 100 receptov, ktoré budete chcieť okamžite vyskúšať. Ich výhodou je, že vychádzajú z obmedzeného množstva ingrediencií, takže ak sa obávate astronomického nákupu v mnohých špecializovaných predajniach, budete príjemne prekvapení.

Všetky prísady sú cenovo dostupné. Bez problémov ich zoženiete a využijete aj v mnoho iných variantoch. Často dokonca nájdete všetko potrebné doma v kuchyni. Ale pozor, domáce miešanie je vysoko návykové! :-)

Kniha Děláme si to doma sami je rozdelená na tri kapitoly a to: Krása, Zdravie a Domácnosť.
Kapitola Krása vám prináša: Pleťové vody, masky, pleťové krémy a séra, odličovanie, starostlivosť o vlasy, kúpeľ, peelingy, telové mlieka a krémy, starostlivosť o ruky a nohy, depilácia a holenie, oleje, extrakty a ďalšie kozmetické nevyhnutnosti.

V kapitole Zdravie nájdete niečo aj pre tých najmenších, ako si poradiť s chrípkou a nachladnutím, ako posilniť imunitu, prvú pomoc pri úrazoch, niečo pre dobrý spánok a relaxáciu, liečivé krémy a masti, zubnú hygienu a rôzne extrakty.

Kapitola Domácnosť vám pomôže pri veľkom jarnom upratovaní a nájdete tu tipy, ako si vyrobiť domáci gél na pranie, voňavú aviváž, tablety do umývačky, rôzne čističe na okná, WC, koberce, krém na topánky, lepidlo na papier alebo ako si pomôcť pri mravcoch, ktorí sa z vášho domova nechcú odsťahovať.

Ukážka z knihy Děláme si to doma sami:

Ústna voda pre svieži dych
Potrebujete: 1 hrnček destilovanej vody, pol lyžičky jedlej sódy, 10 kvapiek esenciálneho oleja z mäty, 10 kvapiek esenciálneho oleja tea tree.
Sódu rozmiešajte v destilovanej vode, pridajte esenciálne oleje. Premiešajte. Hotovo.

Sirup proti kašľu (vhodný aj pre kojencov)
Potrebujete: 250 ml ryžového sirupu, 2 bio citróny.
Ohrejte sirup, ale nevarte ho. V inom hrnci povarte 5 minút celé citróny, potom ich schlaďte a nakrájajte na kolieska. Pridajte do sirupu a nechajte vo vodnom kúpeli ohrievať 1 hodinu, ale nevarte. Preceďte cez sitko, aby zostal len citrónový sirup. Uchovávajte vo fľaštičke, ktorú predtým radšej vyvarte. Označte si ju dátumom výroby, v chladničke vydrží 2 mesiace.

Čistič odpadu (pre veľmi upchaný odpad)
Priamo do odpadu nasypte pol hrnčeka sódy a zalejte rovnakým množstvom octu. Chemická reakcia týchto dvoch látok rozloží mastné kyseliny na mydlo a glycerín a to uvoľní odpad. Po zhruba 15 minútach zalejte vriacou vodou.

Kniha Děláme si to doma sami sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Deláme si to doma sami
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu