Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Acidobázická rovnováha ako kľuč k lepšiemu zdraviu! Osemdňová kúra na úpravu metabolizmu a veľa iného

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: ipark)

„Choroby nás nepostihujú ako pohroma z neba, ale vyvíjajú sa z našich každodenných prehreškov proti prírode. Keď sa prehrešky nakopia, nečakane sa to potom prevalí,“ povedal svojho času slávny Hippokrates.

Veľa ľudí dnes trpí zdravotnými ťažkosťami, ktoré klasická medicína nedokáže uspokojivo vysvetliť. Medzi takéto problémy patria napr. reuma, osteoporóza, plesňové ochorenia čriev, chronické kožné choroby, migréna, rakovina, dna či stavy duševného vyčerpania.

Lekári využívajúci aj poznatky prírodného liečiteľstva však odpoveď majú – za pôvodcu najrôznejších zdravotných problémov považujú prekyslenie v rámci látkovej premeny. Dnešný životný štýl a najmä spôsob stravovania smerujú práve ku kyslosti v organizme.

Všetko sa však dá postupnými a cielenými krokmi napraviť. Práve v tomto bode prichádza na pomoc kniha Acidobázická rovnováha, ktorá okrem zaujímavých vedeckých poznatkov a praktických tipov prináša aj 8-dňovú kúru na upravenie metabolizmu od kyslého k neutrálnemu obohatenú o chutné a jednoduché recepty.

Acidobázická rovnováha vám pomôže:

* vyhnúť sa chronickej únave
* zvýšiť si výkonnosť a vitalitu
* lepšie zaspávať a mať kvalitnejší spánok
* posilniť regeneračnú schopnosť svojich buniek
* oživiť si novotvorbu kože a vlasov
* zvýšiť aktivitu svojich obranných buniek, a tým znížiť riziko rakoviny
* normalizovať zvýšený krvný tlak
* optimalizovať využívanie kyslíka
* podnietiť lepšiu činnosť pečene a čriev
* zlepšiť pevnosť a svojich hustotu kostí

Acidobázická rovnováha nastupuje pomaly, nie okamžite po tom, ako sa človek začne zásadito stravovať. V záujme žiaduceho vyrovnaného hospodárenia tela s kyselinami a zásadami sa najprv musia v svalovine odbúrať uskladňované kyseliny.

VÝŽIVA – ALFA A OMEGA ZDRAVIA

Už ste si pomocou indikačného pásika zistili, že s vyvážením vášho pomeru kyselín a zásad to nie je práve ružové? Nuž, potom vás teda čaká cesta zásaditej životosprávy – voľba vhodného spôsobu stravovania. Prechod naň si môžete uľahčiť 8-dňovou diétou, ktorú nájdete v novinke Acidobázická rovnováha. Majte stále na pamäti to, ako úžasne vám táto zmena prospeje. A čoskoro bude vidieť prvé úspechy – váš stav sa začne zlepšovať. Zároveň by ste si mali naplánovať žiť takto dlhodobo – tak, aby to prospievalo telu i duši. Vzťahuje sa to najmä na oblasť acidobázy.

Stravovanie zamerané na zásaditý obsah
Najdôležitejšou zmenou vyplývajúcou z odklonu od vašich predošlých zvyklostí bude pravdepodobne zmena v stravovaní. Bude orientované prevažne alkalicky. Aj tu však platí: to, čo človeku chutí, mu bude viac na úžitok ako neobľúbené jedlá. A dobre padne z času na čas si dožičiť s potešením nejaký ten prehrešok a po ňom sa opäť vrátiť k zásaditej diéte.

Odľahčovací deň
V tento deň jedzte málo, jednoducho – toľko, aby vás to akurát zasýtilo. Vaša strava by mala pozostávať prevažne z dusenej zeleniny alebo zo surovej stravy, z ovocia a zeleninového vývaru. Pite len bylinkové čaje alebo tiché minerálky a zvýšte ich dennú spotrebu na 2 až 2,5 litra. Vyhýbajte sa pochutinám, cigaretám, káve a sladkostiam. Súčasťou tohto odľahčenia by mala byť aj snaha oslobodiť sa od duševnej záťaže, stresu a napätia. Vypriahnite a odsuňte nabok všetky záťažové faktory.

ZLATÉ PRAVIDLÁ JEDENIA

Pre zdravé jedenie sú dôležité nielen suroviny a prísady, ktoré jedlo obsahuje, pripomína autorka v knihe Acidobázická rovnováha. Svoj význam má aj spôsob a postup, ako sa jedlo pripravovalo a ako prebieha jeho trávenie. Ponúkame vám niekoľko rád, aby ste si svoje zásadité jedlo mohli lepšie vychutnať:

  • Navyknite si na tri hlavné denné jedlá, pričom raňajky majú byť skôr hojné a večera ľahká.
  • Zaveďte si dve ľahké vedľajšie jedlá, jedno predpoludním a druhé popoludní.
  • Pripravujte si jedlá tak, aby sa vám páčili aj navonok; budú vám pripadať aj oveľa chutnejšie.
  • Jedzte len toľko, koľko si vaše telo naozaj vyžadujte, a prestaňte jesť, len čo pocítite sýtosť.
  • Pripravujte si jedlá podľa svojej špecifickej chuti. Na dochutenie používajte podľa možnosti čerstvé bylinky a len málo soli.
  • Vychutnajte si jedlo v pokoji a v uvoľnenej atmosfére. Pri stolovaní sa nehašterte.
  • Jedlo poriadne prežujte a premiešajte so slinami.
  • Nech medzi telesnou námahou a jedením uplynie aspoň 30 minút.

Kniha Acidobázická rovnováha sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Acidobázická rovnováha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu