Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ste schopní zorganizovať si svoj život alebo patríte k tým, ktorí večne nestíhajú?

Tony Crabbe sa rozhodol napísať knižku o tom, ako si rozdeliť čas a žiť svoj život tak, aby ľudia boli šťastní, úspešní aj milovaní zároveň. Často v nej vychádza z tézy, že v dnešnom svete je všetkého príliš veľa – povinností, vzťahov, informácií, nárokov, problémov atď. Práve vďaka nej mohol sformulovať základné posolstvo knihy – dnes už nikto nemôže uspieť tým, že bude robiť viac – treba pracovať inak – byť kreatívny, zaujať, mať svoj názor, stratégiu a vlastný prístup.

Prepracovanosť a zaneprázdnenosť – to sú dve vlastnosti, ktorými sa dnešní ľudia radi hrdia. Využívajú ich ako odpoveď na otázku – ako sa máš? Nič nestíhajú a sú na to pyšní, lebo to podľa nich dokazuje, akí sú potrební. Pravdou však je, že to dokazuje akurát to, že nie sú schopní zorganizovať si život.

Všetci lietame od úlohy k úlohe, od detí k partnerom, z práce na nákup, z obchodov do fitka a tak dookola. Tony Crabbe hneď na úvodných stranách knihy zavrhuje multitasking, smartfóny, internet a potrebu byť neustále online.

Je dôležité uvedomiť si, že Prečo nikdy nestíham? nie je kniha o časovom menežmente. Je to kniha, ktorú autor napísal, aby ľuďom ukázal, kde sú ozajstné hodnoty – vo vzťahoch, v rodine, v kreativite, vo voľnom čase či vo venovaní sa záľubám.

A aké tipy na porazenie prepracovanosti teda Tony Crabbe ponúka?

Napríklad:

- nerobiť všetko – vybrať si svoj záujem;

- plno a sústredene sa pohrúžiť na danú činnosť;

- získať kontrolu nad svojím životom;

- vybrať si kvalitu namiesto kvality;

- byť originálny;

- stanoviť si jasné hranice  a dodržiavať ich;

- nenechať sa obmedzovať smartfónmi, tabletmi a mailmi;

- mať svoj postoj, vytvoriť si stratégiu a držať sa jej.

Tony Crabbe vo svojej knihe Prečo nikdy nestíham? neponúka návod, ako stíhať, čo najviac. Ponúka nový pohľad na život vo svet, v ktorom je všetkého príliš mnoho. Je len na vás, či si necháte poradiť.

 

Kniha Prečo nikdy nestíham? sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný v 101 mestách po celej SR >>

-  reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu