Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Obeťou lásky, klamstiev, podvodov a smrti sa stala Sára Podhorská

Zobraziť galériu (2)

Chudobné, no odvážne dievča z dediny Sára Podhorská sa od dvanástich rokov sama stará o svojich troch mladších súrodencov a psychicky chorého otca. Napriek drobnému hendikepu sa jej podarí získať miesto chyžnej v luxusnom piešťanskom hoteli, kde sa zoznamuje s riaditeľom Filipom Armandom a beznádejne sa doňho zaľúbi. Sára stretáva v hoteli zámožného klienta Angličana Harringtona, ktorý zatúži namaľovať jej portrét.

Riaditeľ hotela Filip Armand má jednovaječné dvojča, brata -Simona, ktorý je vzhľadovo dokonalým obrazom svojho brata, lenže vo svojom vnútri je dobrodruh a kozmopolita. Bratia sa od mladosti zabávajú vymieňaním si svojich životov. Nikto netuší, že stretnutie s bohatým Angličanom navždy poznamená nielen život Sáry, ale aj osud oboch bratov, ktorí sa nevedomky vrhajú do víru klamstiev, dlhov, podvodov, násilia, ba dokonca aj smrti. Sára sa z popolušky stáva obeťou nenávideného zločinca a muž, ktorého jediného milovala, ju nechtiac stiahne so sebou na úplné dno.

Bude mať Sára dostatok síl, aby sa po obrovskej strate s pomocou Simona vymanila z obrovskej bolesti a začala odznova? Má Filip po svojom krutom rozhodnutí ešte nárok dostať od života a milovanej ženy druhú šancu?

Prečítajte si úryvok z knihy Obeť:

Poslúchla ho a do práce prišla na druhý deň až popoludní.

„Kde si sa flákala?!“ okríkla ju hneď pri vchode Lýdia, ktorá nasršene čakala na jej príchod.

„Mala som pol dňa voľno,“ odpovedala Sára pokojne. Cel­kom zabudla na včerajší incident a tvár jej žiarila napriek tomu, že do rána nezažmúrila oči.

„Nuž… máš problém, dievča. Takže by som sa na tvojom mieste takto nablblo nevyškierala. Myslím si, že ťa tá náladička rýchlo prejde.“

„Lýdia, prosím ťa, nehnevaj sa pre ten včerajšok. Naozaj som vám nijako nechcela narušiť program…“

„Ale si ho narušila. A dosť významne, moja zlatá. He, myslíš si, že neviem, prečo si rumázgala?“

„Čože?“ Sára zbledla a zdesene civela na Lýdiu.

„Už to vedia všetci. Aj pán riaditeľ!“ povedala jedovato a po­tom sa veselo zasmiala ako na dobrom vtipe. „Keď si už taká sprostá a nevieš, ako to urobiť poriadne, tak si aspoň mala za­hladiť stopy. Ty si fakt sprostučká! Bože, nemyslela som si, že až tak veľmi!“

„Čo… vedia všetci?“ Sára strácala pôdu pod nohami. Teda Angličan prehovoril. Určite sa sťažoval priamo Filipovi a všet­ko mu rozpovedal. Že sa vyzliekla a chcela sa mu predať za päťtisíc libier… a ktovie čo ešte. To je koniec!

„Úplne všetko. Ty sa nehanbíš?! Ani trochu ti niet hanby?! Nie… nehanbíš. Také ludry ako ty nepoznajú hanbu. Videla som, ako si sa na Jamesa lepila v bare. Aj on ti naletel. Všetci sme naleteli tej tvojej peknej nevinnej tváričke. Dokonca aj Fi­lip ti skoro uveril! Ale teraz si to pokašľala na celej čiare, moja zlatá! Už ti na tú maškarádu a hru na chudinku nikto neskočí.

Kniha Obeť sa nachádza v ponuke internetového kníhkupectva iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma >>

Viac o téme: Kniha Obeť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu