Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na pultoch zvoní nová kniha vetrami ošľahaného Braňa Jobusa

Obal knihy Zvon Zobraziť galériu (2)
Obal knihy Zvon

Zažite atmosféru autentického festivalu Braňuška Jobusa alebo sa začítajte do jeho najnovšej detskej knihy ZVON, ktorá neurazí ani dospelého čitateľa.

Braňo Jobus, alebo Braňuško, ako ho všetci familiárne volajú, je okrem hudobníka, speváka a výrobcu hudobných nástrojov z takmer čohokoľvek známy aj ako vynikajúci spisovateľ príbehov pre deti.

V dvanástej rozprávkovej knihe Zvon – hľadá Radko, kamarát chorej Rosanky recept na to, ako svojej kamarátke pomôcť. Dostane sa mu do rúk zápisník, do ktorého si Rosanka písala rozprávku. Radko sa rozhodne v jej príbehu pokračovať. A nielen to, chodieva jej ho do nemocnice čítať.

V príbehu o víle Duchoslave pomôže zrušiť kliatbu iba to, čomu sa tri mesiace forma robí, tri minúty do nej leje a tri dni čaká, ako to dopadne. Veď to je zvon. Keď dokáže pomôcť premenenej víle, nedokázal by pomôcť aj chorej Rosanke? Však má srdce. Nádhernými ilustráciami do knihy prispela Jana Malatincová.

Kniha Zvon bude slávnostne pokrstená úderom do naozajstného zvonu na festivale Vrbovské Vetry 16. júla 2016. Knihu prináša vydavateľstvo Slovart a vyhrať ju môžete aj na Facebooku Topiek. Pre zapojenie kliknite na tento obrázok:

 

Braňuško Jobus o festivale Vrbovské Vetry

Nezavolali nás na Hodokvas, ten zmenil majiteľa a svoju cestu. My sme mali chuť hrať a tak som si povedal: Urobíme si vlastný festival, kde si zahráme kedy my chceme, skupín máme svojich dosť a nebudeme čakať, či sa rozhodnú iní nás pozvať. Programu je dosť na celý večer…

Tak som oslovil mojich kamarátov z týchto skupín. Či by nešli do toho skúsiť to urobiť na kamarátstve, neriskovať príliš moc, a v prípade zlého počasia alebo inej nepredvídanej katastrofy sa nezadlžiť po uši, ale tešiť sa s toho, že sme sa vôbec stretli. To bola pôvodná myšlienka festivalu, alebo skôr stretnutia spriatelených skupín a kamarátov. Ako prvého som oslovil Martina Višnovského s CHIKILIKITUA a PROJEKTov. Súhlasil a s radosťou mi pomohol vybrať lokalitu vo Vrbovom. (bolo to ľahké lebo máme tu len jednu)

Ako ďalšieho som oslovil Whiskyho so Slobodnou európou. Tak isto súhlasil a od toho momentu sú moji pomocníci, spolutvorcovia, radcovia….

Za toto všetko im veľmi pekne ďakujem.

- reklamná správa -

Viac o téme: Kniha Zvon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu