Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

2 rady pre Detox

Niektoré dni sú mimoriadne stresujúce, stále ste v pokluse, vybavujete množstvo vecí a takmer nemáte čas na seba. A už vôbec nie na nejakú zdravú stravu, či správny životný štýl. Priznajte – ako často je toto obraz vašich dní? Možno častejšie, ako by ste si želali, však?

O detoxikácii sa už popísalo toho veľa, no čo keby ste ju skúsili podľa knihy Detox. Recepty a rady.

Káva, stres a jedenie v zhone dávajú nášmu metabolizmu v pracovných dňoch poriadne zabrať. Dôsledkom je rýchla únava, strata koncentrácie a pribúdajúce kilogramy.

Vyskúšajte detoxikačné recepty z tejto kuchárskej knihy. Rozhýbu váš metabolizmus, pomôžu odstrániť z organizmu škodlivé a jedovaté látky a zároveň vás zbavia nadváhy.
Zmenu si všimnete nielen vy (budete menej unavení, budete sa cítiť sviežejšie), ale určite to na vás uvidí aj vaše okolie.
Tvrdenie „sme to, čo jeme“ je naozaj pravdivé. Myslite však na to, že detoxikačná diéta sa nedá aplikovať každý deň, preto sú pravidelné detoxikačné kúry malým elixírom energie.  Napríklad aj z knihy Detox. Recepty a rady.

Určite je vám jasné, že nie všetko, čo počas dňa robíte, je pre váš organizmus vždy to najlepšie. Bežný štýl nášho života dodáva telu nielen živiny, ale aj cudzorodé, ba dokonca škodlivé látky. Telo ich však nechce, a preto sa musí neustále zaoberať odbúravaním a odstraňovaním jedov z organizmu.
A následky?
Sme unavení a malátni, pleť je bledá, ani trávenie nie je celkom v poriadku. To všetko naznačuje, že telo už vôbec nestačí odstraňovať škodlivé a jedovaté látky. Riešenie je veľmi jednoduché. Treba mu dopriať oddych v podobe detoxikácie, očisty tela i duše.

Na detoxikáciu sa nemusíte nejako zvlášť pripravovať. Je však vhodné, ak už niekoľko dní pred jej začiatkom prestanete piť kávu – zmierni sa tým intenzita prípadných abstinenčných príznakov, ako sú napríklad bolesti hlavy. V podstate však platí, že začať môžete už zajtra ráno!

Ponúkame 2 recepty z knihy Detox. Recepty a rady:

Smoothie z jahôd

Pre 2 osoby, príprava 10 minút, 1 porcia asi 756 KJ/180 KCAL
200 g hodvábneho tofu
200 g čerstvých jahôd /obmena: mrazených
2 pomaranče
1 citrón
2 lyžice slnečnicových semien

POSTUP
1. Tofu pokrájame na väčšie kúsky. Jahody umyjeme, zbavíme ich kališných lístkov, rozpolíme a spolu s tofu dáme do mixéra.
2. Pomaranče a citrón rozpolíme, vyžmýkame z nich šťavu, nalejeme ju do mixéra a všetko zmixujeme. Pridáme toľko vody, aby sme pripravili hladké a krémové smoothie.
3. Smoothie nalejeme do pohárov a ihneď podávame ozdobené slnečnicovými semenami, alebo ho až do podávania necháme v chladničke.

R A D A
Na prípravu tohto smoothie používam aj iné ovocie, napríklad mango, banán, slivky alebo maliny. Skúste si pripraviť smoothie so svojím najobľúbenejším ovocím.

Sójový jogurt

Pre 2 osoby, príprava 10 minút, 1 porcia asi 609 KJ/145 KCAL
½ limety
1 hruška
50 g hrozna
100 g drobného ovocia (napr. čučoriedok)
200 g sójového jogurtu / obmena: bieleho jogurtu s 3,5 % tuku
1 lyžica ľanových semien

POSTUP
1. Z polovice limety vyžmýkame šťavu. Hrušku umyjeme, jadrovník odstránime a pokrájame ju na malé kúsky. Dáme ich do väčšej misy a premiešame s limetovou šťavou.
2. Hrozno umyjeme a bobule rozpolíme. Drobné ovocie preberieme, umyjeme a necháme dôkladne odkvapkať. Všetko zľahka zmiešame s pokrájanou hruškou.
3. Ovocie rozdelíme do misiek a dáme naň jogurt. Posypeme ľanovými semenami a podávame.

R A D A 
Ovocný šalát môžete pripraviť aj s iným druhom ovocia. Limetový dresing sa skvele hodí najmä k jahodám a jablkám.

Kniha Detox: Recepty a rady sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Viac o téme: Kniha Detox: Recepty a rady
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu