Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zavraždili jej syna. Ako dokázala prežiť?

(Zdroj: ipark)

Scarlett prišla o syna počas krvavého masakru v základnej škole Sandy Hook v decembri 2012. Ten deň sa začal ako všetky ostatné...no navždy zmenil jej život.

Svoj srdcervúci príbeh opisuje v knihe Zvolila som si lásku.
Nie je to kniha o násilí, brutálnej vražde jej milovaného syna.
Je to príbeh o láske a schopnosti prežiť. Ukazuje nám, ako sa dá prekonať niečo nepredstaviteľné. Ako nájsť odvahu, keď si myslíte, že už žiadnej niet a ako si zvoliť lásku namiesto hnevu, strachu a pomsty.

Lekár prišiel priamo ku mne, kľakol si na jedno koleno hneď vedľa mojej stoličky.
„Neexistuje žiadna ľahká cesta, ako vám to povedať... Váš syn je mŕtvy.“
Dívala som sa mu uprene do očí a nedokázala som povedať nič. V tom momente, som nič necítila, nemohla som sa ani pohnúť, ani plakať. J. T. začal vzlykať, tak som ho z celej sily objala. Zvyšok rodiny nás obkľúčil a všetci sme sa držali pevne za plecia. Pobozkala som J. T-ho a išla za Neilom, ktorý stál sám na parkovisku a plakal. Náš vzťah bol zložitý, ale bol to Jesseho otec. Obaja sme práve stratili to najcennejšie, čo sme mali – nášho syna. Pozreli sme sa na seba a objali sa bez slov.

Scarlett sa rozhodla žiť podľa Jesseho posolstva – pred smrťou načmáral na tabuľu tri slová. Životodarná sila lásky.
Zvoľ si lásku!
Rozhodla sa vykročiť k novému životu a s každým krokom jej bol Jesseho odkaz jasnejší. Zistila, že nemôžeme žiť v hneve a odpore, ale že si musí zvoliť lásku a odpustenie.

Prečítajte si dojímavý príbeh Zvolila som si lásku o silnej žene, ktorá sa napriek tragédii rozhodla žiť ďalej, rozdávať lásku a učiť ľudí o jej nutnosti v každodennom živote. Je nepochybné, že Zvolila som si lásku vás rozplače, dojme, budete cítiť hnev, frustráciu... Keď sa pozriete na fotografie nevinného chlapca, ktoré sú súčasťou knihy. Keď budete o ňom čítať...

Scarlett Lewis založila nadáciu Jesse Lewis Choose Love Foundation, v ktorej sa sústreďuje na šírenie lásky a dobra do celého sveta.

Kniha Zvolila som si lásku sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma >>

Prečítajte si krátky úryvok z knihy Zvolila som si lásku:

Jesse sa narodil odvážny. Možno keby nebol taký statočný, mohla by som svojmu drahému

šesťročnému synčekovi naďalej spievať každé ráno pesničku. Ak by nebol taký odvážny, bol by tu, aby sfúkol sedem sviečok, ktoré by som mu zapálila na jeho narodeninovej torte.

Ale Jesse bol, aký bol – Pán Boh mu venoval srdce bojovníka. Bol vysoký len niečo nad meter dvadsať, ale málokedy sa niečoho bál a nikdy sa nevzdal. Ani výzvy, ani toho, o čom si

myslel, že je správne. Či už to bol výstup do konského sedla alebo pomoc niekomu v nebezpečenstve. Jesse mal dospelú dušu a napriek útlemu veku vedel, že ak si zvolíme lásku

vo všetkom, čo robíme, bude sa nám na tomto svete žiť lepšie.

Napriek zlomenému srdcu som nebola prekvapená zo zistenia policajných vyšetrovateľov, že keď sa minulý december ozval na chodbe základnej školy Sandy Hook prvý výstrel z automatickej zbrane, Jesse neutekal preč. Neprekvapilo ma ani to, že Jesse zostal pri obľúbenej učiteľke z prvého stupňa, slečne Soto, keď sa snažila ukryť deti na toalete a v rôznych iných častiach triedy.

Jesse zostal pri učiteľke, aj keď ozbrojený zabijak, mentálne narušený dvadsaťročný mladý muž, vstúpil do triedy a začal strieľať. Nikto si nie je istý, aké presne bolo poradie

udalostí v nasledujúcich minútach, ale je veľmi pravdepodobné, že časť z jedného z nábojov, ktoré zabili slečnu Soto, škrabla Jesseho hlavu.

Deti, ktoré sa zachránili, nám oznámili, že Jesse napriek rane na hlave zostal stáť na nohách a čelil strelcovi. A potom urobil Jesse to, o čom už teraz viem, že bolo jeho poslaním na tomto svete: zachraňoval životy. V okamihu, keď sa vrah zaoberal svojou zbraňou, Jesse kričal na spolužiakov, že je to ich šanca, aby utiekli. Zakričal na nich, aby bežali hneď teraz tak rýchlo, ako je len možné! Počúvli Jesseho a bežali o život. Deväť vydesených žiakov prvého stupňa trielilo von z triedy do bezpečia v okamihu, keď sa zabijak zameral na Jesseho.

Potom strelil môjho syna do tváre a ukončil to, čo prišiel vykonať: zabiť toľko nevinných ľudí, koľko len bolo možné.

Zabil 26 ľudí, z toho 20 detí a 6 dospelých. Keď sa objavili prví ľudia na scéne, našli Jesseho mŕtve telo na zemi hneď vedľa tela slečny Soto.

Samotný akt hnevu a násilia zo 14. decembra 2012 šokoval celý svet a ponoril idylickú dedinu Sandy Hook do zúfalstva. V rodičoch a členoch rodín, ktorí stratili deti a blízkych

v ten deň, to zanechalo taký veľký zničujúci žiaľ, smútok a trápenie, že záchrana sa zdala absolútne nemožná. Ale toto nie je príbeh o masakri, aj keď to je začiatok mojej cesty.

Je to príbeh o tom, ako môžeme zvládnuť a prežiť niečo na prvý pohľad nemožné a nájsť odvahu, hoci nám už žiadna nezostala. Je to príbeh o voľbe lásky namiesto hnevu, strachu alebo nenávisti a o tom, ako sa postaviť na nohy tak, ako to urobil Jesse. A je to o tom, ako môžu všetky tieto voľby zmeniť život a dokonca svet, v ktorom žijeme. To je dôvod, prečo som sa rozhodla napísať túto knihu – podeliť sa s vami o posolstvo, o ktoré sa Jesse podelil so mnou: vďaka životodarnej sile lásky dokážeme sceliť svoje srdcia a obohatiť svet.

Aj keď má môj príbeh veľa smutných momentov, nemá ponurý dej – je to príbeh lásky. Je o láske k mojim synom, rodine, k mojej komunite a k Pánu Bohu. Tak, prosím, prežite so mnou ťažké obdobia, lebo okrem sĺz a plaču je to hlavne cesta matky za nádejou, liečením, osudom a dokonca za zázrakmi.

V najtemnejších hodinách po tragédii mi poslal syn Jesse znamenia z nebies, že je každú minútu každého dňa stále so mnou. A prostredníctvom toho mi znova ukázal trvalú a krásnu pravdu, ktorú som mu vštepovala predtým ja: láska je nekonečná.

Viac o téme: Kniha Zvolila som si lásku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu