Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Silný príbeh, ktorý v roku 2013 otriasol svetom

Začiatkom mája v roku 2013 sa Amande spolu s jej šesťročnou dcérou podarilo utiecť z domu hrôzy. Zúfalým telefonátom od suseda na políciu tak ukončila svoje desaťročné peklo. Keď ju Ariel Castro v roku 2003 uniesol, mala len sedemnásť rokov.

O rok neskôr sa k nej pripojila štrnásťročná Gina DeJesusová, ktorá sa nevrátila zo školy domov, keď sa rozlúčila so svojou najlepšou priateľkou, dcérou únoscu. Obe maloleté sa vo svojom väzení stretli s Michelle Knightovou, ktorá v čase zmiznutia mala dvadsaťjeden rokov a v zajatí strávila najdlhší čas.

Oslobodenie troch žien, ktoré väznil netvor z Clevelandu, vzbudilo veľkú senzáciu a pohoršenie nielen v Amerike, ale aj na celom svete. Čo sa však skutočne dialo v dome hrôzy celých desať rokov, sa dozvieme až z rozprávania Michelle Knightovej v knihe Nájdite ma.

Michelle bola matkou malého synčeka Joeyho, chcela ho získať späť do opatery, a tak sa ponáhľala na súd. Vošla do obchodíku Family Dollar, aby sa opýtala na cestu, a odvtedy sa pod ňou zľahla zem. Ďalších viac ako desať rokov strávila v pekle.

Nemala to ľahké ani v detstve, ako dcéra bezdomovcov sa potulovala z miesta na miesto, starala sa o súrodencov, trpela hladom a depresiami. Aby unikla zneužívaniu príbuzného, utiekla z domu a prežívala, ako sa dalo. Ťažký život bol akiste aj dôvodom, že ako jediná sa odhodlala vypovedať na súde a nebála sa pozrieť do očí svojmu trýzniteľovi.

Zmizla roku 2002, na rozdiel od ostatných unesených sa o ňu nikto nezaujímal, nikto ju ani nehľadal, čo ju traumatizovalo aj v dome hrôzy. Je takmer nepredstaviteľné, čím všetkým si prešla. Castro so svojimi obeťami zachádzal neobyčajne brutálne, surovo ich bil, systematicky znásilňoval a psychicky týral. Nie je to ľahké čítanie, kniha aj po prečítaní zamestná našu myseľ. Snažíme sa pochopiť, ako je vôbec možné, že z človeka sa stane netvor, ktorý zničí životy trom mladým ženám.

Ako vyzeral dom hrôzy a publikáciu si môžete prezrieť v ponuke internetového obchodu iPark.sk so zľavou 20%>>

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu