Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Drž hubu a na všetko kašli!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: ipark)

Dodržiavaj dve základné pravidlá: 1. Na všetko zvysoka kašli 2. Drž hubu! Autor bestsellerov John Green spojil svoje majstrovstvo s Davidom Levithanom. Spolu napísali vôbec prvý román s tematikou LGBT, ktorý sa dostal na rebríček najpredávanejších kníh podľa prestížneho denníka NY Times. Je tu novinka Will Grayson, Will Grayson.

V jeden studený večer sa na najnepravdepodobnejšom mieste v Chicagu stretnú dvaja neznámi chlapci s rovnakým menom. Od tej chvíle sa ich životy prepletajú.

Hoci žijú na rozličných predmestiach jedného mesta, akoby žili na rozličných planétach. Keď ich osud zaveje na prekvapujúcu križovatku, životy Willov Graysonov sa uberú nečakaným smerom. S pomocou nových aj starých priateľov vrátane obrovského Drobca Coopera, futbalového útočníka a nevšedne nadaného autora muzikálu, Will a Will začnú smerovať k romantickému rozuzleniu, ktoré vyvrcholí najúžasnejším stredoškolským muzikálom v dejinách.

John Green je autorom viacerých bestsellerov, ktorými vdýchol život novej generácii čitateľov. Medzi jeho dielami vyniká román Na vine sú hviezdy či Papierové mestá.

Je držiteľom viacerých významných  literárnych ocenení, okrem iných aj Printzovej medaily, Printzovho čestného uznania a Edgarovej ceny za najlepšiu dobrodružnú knihu pre mládež.

Dva razy bol finalistom literárnych cien denníka LA Times. Spolu s bratom Hankom tvorí dvojicu Vlogbrothers (youtube.com/vlogbrothers), jednu z najobľúbenejších online videorelácií. 

Will Grayson je zábavný, drzý a originálny zároveň. Dokonca aj tí, ktorí odmietajú hudbu, sa zabavia.“
The New York Times Book Review

Začítajte sa do novinky Will Grayson, Will Grayson:

Keď som bol malý, otec mi hovorieval: „Will, môžeš si vyberať kamarátov a môžeš si vyberať šušne z nosa, ale nemôžeš kamarátovi vyberať šušne z nosa.“ Keď som mal osem rokov, zdalo sa mi, že to je bystrý postreh, ale ukazuje sa, že je z viacerých stránok nesprávny. Predovšetkým, človek si nemôže vyberať kamarátov, inak by som sa nekamarátil s Drobcom Cooperom.

Drobec Cooper nie je najozajstnejší gej na svete a nie je ani najväčší človek na svete, ale verím, že je najväčší človek, ktorý je skutočne, skutočne gej, no aj najozajstnejší gej na svete, ktorý je skutočne, skutočne veľký.Drobec je mojím kamošom od piatej triedy okrem posledného polroka, keď bol totálne zaujatý skúmaním rozsahu svojej homosexuality a ja som bol totálne zaujatý tým, že som mal prvý raz v živote skutočnú partiu kamošov, ktorí sa rozhodli, že sa so mnou nikdy viac nebudú rozprávať pre dva drobné prehrešky:

1. Keď ktorýsi člen správnej rady školy dal najavo pobúrenie, že gejovia sa stretávajú v šatni, bránil som právo Drobca Coopera byť obrovský (a preto najlepší člen útoku nášho mizerného futbalového mužstva) a byť gej v liste do školských novín, ktorý som, ja hlupák, podpísal.

2.  Jeden chalan z tej partie kamošov, volal sa Clint, rozprával o tom liste pri obede a medzi rečou ma označil za bukvicu, a keďže som nevedel, čo je bukvica, spýtal som sa: „Ako to myslíš?“ A vtedy ma znova označil za bukvicu a ja som Clintovi povedal, aby mi vyliezol na hrb, vzal som si tácku a odišiel som.

3. Čo zrejme znamenalo, že ja som opustil partiu kamošov, hoci som mal opačný pocit. V skutočnosti ma ani jeden z nich nemal naozaj rád, ale boli mi blízki, a to sa ráta. A teraz mi nie sú blízki, takže som zostal bez parťákov.

Teda, pokiaľ sa neráta Drobec. A ten by sa zrejme mal rátať.

                                               ---

Viac o novinke novinky Will Grayson, Will Grayson, ako aj pokračovanie ukážky z knihy nájdete  TU:

Kniha Will Grayson, Will Grayson sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Viac o téme: Will GraysonKniha Will Grayson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu