Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zázračné účinky cibule: Netušíte, aké tajomstvá skrýva

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: PR)

Jedna stará ľudová múdrosť hovorí, že človek môže skôr variť bez ohňa než bez cibule. Tá má pevné miesto vo všetkých svetových kuchyniach. Dokáže dodať arómu a chuť neuveriteľnému množstvu jedál. Za slzy preliate pri jej príprave sa nám kráľovsky odmení, pretože ju uctievame aj ako prírodný všeliek. Tušili ste, aké zázračné má účinky?

Cibuľa je nenahraditeľná v kuchyni, ale po stáročia zaberá dôležité miesto aj medzi prostriedkami prírodnej medicíny. Ako sa píše v knižnej novinke Superpotraviny, účinne pôsobí na dýchacie cesty, dezinfikuje ústnu a nosovú dutinu a zaháňa infekcie dýchacích ciest. Cibuľa je vynikajúca proti bolesti v hrdle, rozpúšťa hlien, uľahčuje odkašliavanie, dokáže znižovať horúčku, vypotiť nádchu a chrípku a navyše posilňuje imunitný systém.

Nadrobno pokrájaná a s práškovým cukrom zasypaná cibuľa už za niekoľko hodín vytvorí sirup, ktorý užívame pri kašli a prechladnutí. Jej mimoriadne liečivá sila sa dobre uplatňuje aj pri vonkajšom použití. Pomocou cibuľovej šťavy sa môžeme zbaviť bradavíc. A to tak, že do vydlabanej cibule nasypeme soľ a získanou tekutinou dvakrát denne potierame bradavice.

Účinnou zbraňou je aj v boji s opuchom po bodnutí komára alebo osy. Stačí, keď postihnuté miesto potrieme kúskom cibule. A to ešte ani z ďaleka nie je o superúčinkoch tejto zeleniny všetko! Chceli by ste sa o nej a o ďalších potravinách dozvedieť viac? Viete, aké klenoty mávate bežne doma a nepoznáte ich účinky? Na tieto a ďalšie otázky odpovedá kniha Superpotraviny, ktorá by nemala chýbať vo vašej kuchyni.

Superpotraviny je fascinujúca publikácia, v ktorej objavíte neuveriteľné vlastnosti zeleniny, ovocia, obilnín, strukovín, byliniek, korenín a ďalších potravinových zázrakov. Keď sa nebudete cítiť vo svojej koži, neotvárajte lekárničku, ale radšej sa poraďte s touto knihou a choďte sa pozrieť do chladničky alebo do špajzy, kde určite objavíte správnu medicínu. Pri každej potravine nájdete aj delikátny recept.

„Tvoja strava nech je tvojím liekom, tvoj liek nech je tvojou stravou.“​
Hippokrates

- reklamná správa - 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu