Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zbavte sa každodenných ťažkostí: Ako dostať telo do rovnováhy?!

Obal knihy Acidobazická rovnováha
Obal knihy Acidobazická rovnováha (Zdroj: ipark.sk)

Acidobázická nerovnováha spoločne s nezdravou stravou, stresom a nedostatkom pohybu stojí za väčšinou našich každodenných ťažkostí. A nielen to, vedie dokonca k chorobám ako je dna, alergia a reuma. Práve preto je obnovenie acidobázickej rovnováhy – najmä pomocou vyváženej stravy – jedným z kľúčov k zmierneniu bolestí, k vyliečeniu, teda – ku zdraviu.

V dnešnej dobe veľa ľudí trpí zdravotnými ťažkosťami, ktoré tzv. školská medicína nedokáže uspokojivo vysvetliť. Medzi takéto problémy patria napr. reuma, osteoporóza, plesňové ochorenia čriev, chronické kožné choroby, migréna, rakovina, dna či stavy duševného vyčerpania.

Lekári využívajúci aj poznatky prírodného liečiteľstva však odpoveď majú – za pôvodcu najrôznejších zdravotných problémov považujú prekyslenie v rámci látkovej premeny. Dnešný životný štýl a najmä spôsob stravovania smerujú práve ku kyslosti v organizme.

Všetko sa však dá postupnými a cielenými krokmi napraviť. Práve v tomto bode prichádza na pomoc kniha Acidobázická rovnováha, ktorá okrem zaujímavých vedeckých poznatkov a praktických tipov prináša aj 8-dňovú kúru na upravenie metabolizmu od kyslého k neutrálnemu obohatenú o chutné a jednoduché recepty.

Vďaka tejto knihe sa zbavíte chronickej úvahy, budete vitálnejší, získate lepší spánok, vybudujete si obranyschopnosť a nielen to. Keď sa naučíte dbať na správny pomer kyselín a zásad vo svojom organizme, získate kľúč k zdraviu. A preto v tejto knihe nájdete všetko, čo treba vedieť o príčinách a symptómoch narušenej acidobázickej rovnováhy; rady na praktickú pomoc a svojpomoc vyváženým stravovaním a zmenou životosprávy a príťažlivé recepty v rámci acidobázicky vyváženej 8-dňovej diéty, doplnené aplikačnými odporúčaniami a radami na cvičenia.

Ukážka:

Acidobázická rovnováha nastupuje pomaly, nie okamžite po tom, ako sa človek začne zásadito stravovať. V záujme žiaduceho vyrovnaného hospodárenia tela s kyselinami a zásadami sa najprv musia v svalovine odbúrať uskladňované kyseliny.

ACIDOBÁZICKÝ DENNÍK

Najmä tým, na ktorých čakajú intenzívne zmeny, môže značne pomôcť, ak si zavedú denník. Vyjaví sa tým pravda o tom, s akou vážnosťou oni sami k veci pristupujú. Okrem toho majú možnosť kedykoľvek si overiť vlastné úspechy, a tým sa znovu a znovu motivovať Spočiatku si zaznamenávajte všetko, čo cez deň zjete a ako sa potom cítite. Tak sa časom naučíte lepšie si voliť to, čo je vám prospešné. A okrem toho získate prehľad o tom, čo s vami robí nová životospráva.

VÝŽIVA – ALFA A OMEGA ZDRAVIA

Už ste si pomocou indikačného pásika zistili, že s vyvážením vášho pomeru kyselín a zásad to nie je práve ružové? Nuž, potom vás teda čaká cesta zásaditej životosprávy – voľba vhodného spôsobu stravovania. Prechod naň si môžete uľahčiť 8-dňovou diétou. Majte stále na pamäti to, ako úžasne vám táto zmena prospeje. A čoskoro bude vidieť prvé úspechy – váš stav sa začne zlepšovať. Zároveň by ste si mali naplánovať žiť takto dlhodobo – tak, aby to prospievalo telu i duši. Vzťahuje sa to najmä na oblasť acidobázy.

Stravovanie zamerané na zásaditý obsah

Najdôležitejšou zmenou vyplývajúcou z odklonu od vašich predošlých zvyklostí bude pravdepodobne zmena v stravovaní. Bude orientované prevažne alkalicky. Aj tu však platí: to, čo človeku chutí, mu bude viac na úžitok ako neobľúbené jedlá. A dobre padne z času na čas si dožičiť s potešením nejaký ten prehrešok a po ňom sa opäť vrátiť k zásaditej diéte.

Odľahčovací deň

V tento deň jedzte málo, jednoducho – toľko, aby vás to akurát zasýtilo. Vaša strava by mala pozostávať prevažne z dusenej zeleniny alebo zo surovej stravy, z ovocia a zeleninového vývaru. Pite len bylinkové čaje alebo tiché minerálky a zvýšte ich dennú spotrebu na 2 až 2,5 litra. Vyhýbajte sa pochutinám, cigaretám, káve a sladkostiam. Súčasťou tohto odľahčenia by mala byť aj snaha oslobodiť sa od duševnej záťaže, stresu a napätia. Vypriahnite a odsuňte nabok všetky záťažové faktory.

Kniha Acidobázická nerovnováha sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Viac o téme: Kniha Acidobazická rovnováha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu