Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Samantha Vérant: Sedem listov z Paríža

Obal knihy Sedem listov z Paríža
Obal knihy Sedem listov z Paríža

Táto kniha musela byť napísaná, aby ľuďom ukázala, že rozprávky sa dejú aj v reálnom živote. Skutočný príbeh silnej lásky medzi bláznivou Američankou a krásnym Francúzom pomotá hlavu všetkým čitateľkám.

Samantha bola v roku 1989 na výlete v Európe. V Paríži s kamarátkou stretli dvoch nádherných Francúzov. Mali však vopred kúpené lístky na vlak a presne stanovené termíny odchodov. A museli sa vydať na juh Francúzska, podľa plánu. Samantha opustila svoju letnú lásku najmä preto, že sa bála zlomeného srdca. Po návrate dostala od Jean-Luca sedem milostných listov, v ktorých jej odhalil svoje hlboké city. Listy však zapadali prachom, Samantha sa vydala za nesprávneho muža a teraz, o dvadsať rokov neskôr stojí pred najťažším rozhodnutím vo svojom živote – má sa rozviesť?

V náročných chvíľach jej kamarátka pripomenie nádherné listy, ktoré jej Jean-Luc poslal. Láska, nádej, dobrodružstvo a nadšenie, ktoré z nich sršali, jej dodali odvahu požiadať o rozvod, odpísať Jean-Lucovi a čeliť svojím finančným problémom.

Samantha Vérant približuje svoj životný príbeh s ľahkosťou a humorom, ktoré si čitateľov podmania od prvej strany. Romanca je doplnená aj samotnými listami, ktoré jej dodávajú na autentickosti a prelínajú súčasný život hlavnej hrdinky s tým z roku 1989.

Súčasný Samanthin život so sebou prináša problémy s nezamestnanosťou, sťahovanie sa k rodičom a založenie blogu o ľúbostných listoch. Takmer štyridsaťročná hrdinka sa musí vyrovnať s najväčšími zmenami, ktoré ju za život stretli. Sťahovanie sa do Francúzska za svojou životnou láskou je napokon najlepšie rozhodnutie, ktoré mohla spraviť na ceste za svojím šťastím.

Ukážka:

Ahoj, Sam,

čo sa týka toho Tvojho mailu, musím povedať, že mi z neho bolo dosť smutno. Keďže si bola zmätená, ovládali Ťa výčitky a ten človek Ti sľuboval aj mesiac z neba, bolo možné naozaj všetko.

ALE vzhľadom na to, čo si mi písala v ostatných listoch, takúto zmenu som naozaj nečakal. Táto obava mi občas zišla na um, ale hneď aj odišla. Rozumiem, že Tvoje manželstvo bolo konkrétne, ozajstné, a ja som len tieň za slovami, ktorého poznáš len pár týždňov a z jedného vášnivého dňa. Rozmýšľal som nad jeho argumentmi, ktorými Ťa zmiatol. Som muž a poznám mužov. Je jedno, či sú to Američania, Briti alebo Francúzi, muži poznajú ženy a vedia, že sa často nechávajú ovládnuť vinou. A dokážu to využiť.

Nepoznám Tvojho manžela a snažím sa z Tvojich slov pochopiť celú situáciu. Je mi jasné, že v určitých okamihoch si veľmi zraniteľná... a k tomu tie výčitky svedomia. Sam, vždy sa rozhoduj len sama za seba. Vždy. Neber pri tom ohľad na mňa. Najprv sa musíš cítiť dobre sama so sebou. Ja na Teba počkám, ak si to želáš.

Bozkávam svoju krásnu princeznú.

PS – Dnes v noci sa pozri na oblohu a uvidíš tam hýbajúce sa svetielko. Je to vesmírna stanica. Niečo som na ňu pre Teba napísal. Pozeraj sa na to s otvoreným srdcom. Budúcnosť bude jasná. Ver mi.

V ten večer som potme stála na balkóne v mojej izbe a celé hodiny som hľadala tú sprostú vesmírnu stanicu. Možno som rozmýšľala ako blondínka, ale pozerala som na tú oblohu s vierou, že tam bude na veľkom vianočnom osvetlení blikať „Toujours Samantha“. Samozrejme, vo filmoch by to bolo možné, ale v skutočnom živote? K môjmu veľkému sklamaniu sa na hviezdnej oblohe nezjavila žiadna správa, len zopár satelitov, ktoré tam sporadicky krúžili presne ako moje myšlienky.

Kniha Sedem listov z Paríža sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu