Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Toto nie je žiadna love story!

Obal knihy Solitaire Zobraziť galériu (2)
Obal knihy Solitaire

Tori je poriadne čudná baba. Taká tá smutná zamračená osoba, ktorá miluje akurát tri veci - rada spí, bloguje a zaujímajú ju filmy. „Tori, vyzeráš, akoby si sa chystala skočiť z mosta,“ prihovorí sa jej Becky. A presne ju vystihuje. Aj Vianoce sú častejšie, ako má Tori dobrú náladu.

Na začiatku školského roka sa stretne so svojím kamošom Lucasom a spozná Michaela, o ktorom však tvrdí, že ju len otravuje a vôbec ho nemusí.
A potom je tu organizácia Solitaire, ktorá začne robiť kanadské žartíky. Tie postupne prestávajú byť vtipné a skôr sú nebezpečné. No blog Solitaire.co.uk jej začne trošku meniť život...

Vlani, pred tým všetkým, čo sa stalo s Charliem a predtým, než sa musela vysporiadať s maturitou a prihláškou na vysokú a faktom, že jedného dňa naozaj bude musieť začať s ľuďmi hovoriť... mala priateľov. Všetko bolo úplne inak a teraz sa to skončilo. Prišiel Solitaire. A Michael Holden.

Solitaire je netradičný príbeh zo strednej školy. Krátke kapitoly, jednoduché vety a pútavé tínedžerské prostredie vás vtiahne, pobaví, prinúti zamyslieť sa.
Rozhodne vás chytia mnohé narážky na hudbu, sociálne siete, či filmy a knihy. Napríklad na sériu o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi:

„James Potter bol žiarlivý kretén. Hlavne vo vzťahu k Lily. J.K. to vyjadrila dosť jasne. Okrem toho, ak nemáš na konci série Snapea rada, zjavne ti unikla celá podstata Harryho Pottera.“

Tori asi nebudete mať spočiatku radi. Je pesimistická a pri čítaní si neraz poviete – tak takáto by som určite nechcela byť. Pozerať na svet len cez čiernobiele okuliare.
Pravdepodobne sa vám zapáči Michael, ktorý je vtipný, mierne záhadný a tak trochu čudný. Ale sympatickým spôsobom.

Autorka Alice Osemanová je mladučká, knihu Solitaire začala písať ako 17-ročná, no dokázala preraziť a zaujať. Zvolila hovorový jazyk mladých, netradičnú hrdinku a najmä príbeh, v ktorom musíte čítať medzi riadkami.

Kniha Solitaire sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu