Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Neuveriteľné, aká kniha sa môže stať bestsellerom

Obal knihy Taktne o tráviacom trakte Zobraziť galériu (2)
Obal knihy Taktne o tráviacom trakte

Mladá vedkyňa Giulia Enders napísala knihu o trávení, ktorá sa v Nemecku stala bestsellerom. Publikácia s názvom Taktne o tráviacom trakte vyšla v marci 2014 a doteraz je druhou najpredávanejšou knihou na amazon.de. V rebríčku odborných kníh v paperbacku časopisu Der Spiegelje si uchmatla prvú priečku. V týchto dňoch prichádza kniha aj na pulty našich kníhkupectiev. Slovenským čitateľom ju prináša Vydavateľstvo SLOVART.

Ako je možné, že taká háklivá téma je zrazu populárna? Naše trávenie je totiž kľúčom k nášmu zdraviu. Giulia Enders v knihe Taktne o tráviacom trakte s humorom a nadhľadom zhŕňa výsledky najnovších výskumov.

Odpovedá napríklad na otázky:
- Prečo sú niektoré potraviny označované ako zdravé (napríklad celozrnné pečivo) a iné ako nezdravé (napríklad lepok), keď majú takmer rovnaké chemické zloženie? A je to vôbec pravda?
- Prečo sú tuky dôležité pre organizmus, aj keď je to jediná látka, ktorá sa v pečeni nedetoxikuje a ide priamo do srdca?
- Ako sa líšia bielkoviny živočíšneho a rastlinného pôvodu a prečo sa musia vegáni a vegetariáni stravovať uvedomele, aby im nechýbali niektoré živiny?

Vďaka knihe si uvedomíte, aký vedecký základ majú najnovšie trendy v stravovaní a diétach. Budete sa tak môcť lepšie rozhodnúť, čo je pre nás najvhodnejšie.
Najnovšie výskumy hovoria, že na 90% prebieha komunikácia smerom od čriev k mozgu a nie naopak. Giulia Enders sa preto v knihe Taktne o tráviacom trakte venuje aj tomu, ako naše stravovanie a trávenie vplýva na stres a rôzne zápalové ochorenia.

O autorke:
Giulia Enders pôsobí na Ústave mikrobiológie na Univerzite Johanna Wolfganga Goetheho vo Frankfurte na Mohanom, venuje sa výskumu a pracuje na svojej doktorandskej práci. V roku 2012 zvíťazila s prednáškou "Darm mit Charm" vo vedeckej súťaži Science Slam vo Freiburgu.

"Tak napínavo a zábavne o trávení ešte nikto nehovoril." Časopis Stern

Kniha Taktne o tráviacom trakte sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk v akciovej cene. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu