Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Žiť podľa vlastných túžob alebo podľa konvenčných pravidiel? Ako sa rozhodla žiť EMMA?

Emma
Emma (Zdroj: MARENČIN PT)

Na pulty knižných obchodov prichádza nový román obľúbenej spisovateľky a novinárky Ivany Havranovej, EMMA. Čitateľkám a čitateľom predstavuje príbeh päťdesiatpäť ročnej ženy, ktorá si uvedomuje, ako sa do jej psychiky aj tela zabodáva každý ďalší pribúdajúci deň. Vekom sa dostáva do rozporu s vlastnými názormi, ako inak vnímajú celú jej bytosť dcéry aj manžel.

Jej mladosť, ukrývajúca sa niekde hlboko v podvedomí, z času na čas prejaví svoju životaschopnosť. Žije život plný napätia, chýb, ale aj príjemných, neopakovateľných chvíľ. Nevie, či má právo žiť podľa vlastných túžob, predstáv, alebo sa musí držať konvenčných pravidiel, ktoré určuje žene vek. „Tému mojej novej knihy určil život, pretože v dnešných časoch je starnutie vec aj spoločensky dosť neakceptovaná. Veď sa len pozrime vôkol seba, koľko ročné mladé ženy už navštevujú omladzovacie salóny.  Musíte mať veľkostné číslo 36 a tvár bez jedinej vrásky. Roky však plynú a plynú,“ hovorí autorka Ivana Havranová. Ako dodala, príbeh Emmy je podobný príbehom všetkých žien, ktorým začínajú šedivieť vlasy. Zaujať môže ženy, ale aj mužov. „ Román je pre starnúce ženy, možno ich povzbudí, pre ich partnerov, možno konečne svoju ženu pochopia, pre dospelé deti, aby  nahliadli do vnútra svojej matky. Nuž a pre ženy mladé, pretože nikto z nás nemladne. Nech vedia, čo ich čaká,“ dodala Ivana Havranová.

Ivana Havranová vyštudovala žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Pracovala a profesionálne rástla v redakcii denníka Smena, v časopise Zornička, neskôr v Československej televízii ako publicistka mládežníckeho magazínu Televízny klub mladých. Je autorkou viac ako 400 televíznych scenárov, množstva poviedok pre deti, rozhovorov, reportáží. Po roku 1989 založila vlastné vydavateľstvo, v ktorom vydávala sedem rôznych časopisov. Napríklad Maxisuper, slovenský Bulvár, Lišiak a ďalšie. Napísala dvanásť kníh, z toho päť poviedkových. Žije a tvorí v Bratislave.

Kniha Emma sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu