Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

20. storočie v jedinečnom príbehu

Obal knihy Prah večnosti
Obal knihy Prah večnosti

Jedinečná trilógia Storočie ukazuje rozprávačské majstrovstvo Kena Folletta. Pád titanov, Zima sveta a najnovšie Prah večnosti je strhujúce, napínavé a poučné čítanie o 20.storočí, ktoré bolo mimoriadne bohaté na významné udalosti. „Áno, minulé storočie je jedno z najdramatickejších a najnásilnejších období v histórii ľudstva,“ potvrdzuje exkluzívne pre www.buxcafe.sk Ken Follett. „Mali sme dve svetové vojny a len tak-tak sme sa vyhli tretej. Ale je to tiež obdobie obrovského pokroku, ktorý nám priniesol viac slobody a demokracie. Tu treba hľadať moju inšpiráciu.“

Prah večnosti vás zavedie do nemeckej rodiny. Rebecca Hoffmannová si vychutnáva radosti života, až kým sa úplnou náhodou nedozvie, že jej muž je vysoký dôstojník Stasi. Keď požiada o rozvod, urazený manžel jej a jej rodine urobí zo života peklo.
Potom sa presunieme do USA, kde sa George Jakes stane blízkym spolupracovníkom Roberta Kennedyho a na vlastnej koži prežíva boj černošského obyvateľstva proti rasizmu vedený Martinom Lutherom Kingom. Cameron Dewar sa pridal k republikánom a ako agent CIA si musí nájsť miesto vo svete omylov, lží a intríg.
Rovnako je na tom aj Dimka Dvorkin, mladý poradca Nikitu Chruščova, keď sa Rusko so Spojenými štátmi americkými dostanú do konfliktu a svet sa ocitne na pokraji skazy.

Celá trilógia predstavuje uzavretý román a osudy hrdinov z Východu a zo Západu, ktoré sa navzájom prelínajú na pozadí spoločenských a politických premien.
5 rodín – ruská, nemecká, americká, anglická a waleská – a obdobie Prvej svetovej vojny i Ruskej revolúcie, nacizmu a Druhej svetovej vojny, a napokon časy sociálnych, ekonomických a politických nepokojov v rokoch 1960 – 1990. Nechýba boj za ľudské práva, vojna vo Vietname, postavenie Berlínskeho múra, karibská kríza a ľadové ovzdušie studenej vojny.

Ken Follett je jeden z najúspešnejších svetových autorov. Keď sa v 70.rokoch dostal do finančnej krízy, rozhodol sa niečo napísať. Jeho kamarát napísal detektívku, za ktorú dostal 200 libier a tak to vyskúšal aj mladý Ken.
Prvá kniha pod pseudonymom mala slušný úspech, ale skutočnou hviezdou sa stal až v roku 1978 vďaka knihe Ucho ihly. Nasledovali mnohé bestsellery a teraz mu vyšiel záverečný diel strhujúcej kroniky 20.storočia s názvom Prah večnosti.

Kniha Prah večnosti sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu