Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ovládajte internet len silou myšlienky

Obal knihy Mona
Obal knihy Mona (Zdroj: ipark)

Predstavte si, že sa zajtra zobudíte a internet budete môcť ovládať len myšlienkami. Úžasná správa pre nevidiacich, či inak hendikepovaných ľudí, keďže vizuálna podoba internetových stránok by putovala priamo do ich mozgu ako nervový vzruch bez využitia oka.

Prvý inteligentný program, Mind Surf, nám umožňuje surfovanie na trojdimenzionálnom internete. Na internete, ktorý sa nachádza iba v našich hlavách a ktorý je zároveň farebnejší a reálnejší než čokoľvek iného. Tento trojdimenzionálny svet budeme môcť ovládať myšlienkami. Nebude si vyžadovať nijaký špeciálny, komplikovaný tréning, aby to človek zvládol. Cieľom je umožniť vďaka Mind Surfu čisto intuitívne vyhľadávanie na internete. Chcel by to azda niekto z vás vyskúšať?

 

Takto sa začína nový severský triler MONA.

Svet má na dosah revolučný vynález – prvý inteligentný počítačový program, ktorý umožňuje surfovať po trojdimenzionálnom internete len silou myšlienky. Jeho tvorca Eric Söderqvist, vedec Kráľovskej technickej univerzity v Štokholme, pracuje na projekte Mind Surt už rok. A teraz sa rozhodne otestovať ho na manželke Hanne, ktorá pracuje vo švédskej pobočke izraelskej banky TBI...

Mladá a dovtedy vždy zdravá žena však po vysokých horúčkach a príšerných halucináciách z nevysvetliteľných dôvodov upadne do kómy. Je možné, aby ju nakazil počítačový vírus, schopný vyradiť z prevádzky bankové systémy Izraela a celého západného sveta?

Nič sa nešíri rýchlejšie než počítačový vírus.

Erica mučia výčitky. Za každú cenu musí získať antivírus.
Vydá sa na zúfalú a riskantnú cestu za libanonským profesorom Samírom Mustáfom, ktorý vynašiel Monu – najnebezpečnejší vírus v histórii. Pomenoval ho po svojej tragicky zosnulej dcére. Monu použijú teroristi Hizballáhu na kyber útok proti izraelskej banke TBI, aby ju zničili a ochromili tak izraelskú ekonomiku. A vlastne celý svet...

Eric má v pätách Mosad, Hizballáh aj FBI. Proti sebe sa tak postavia dvaja špičkoví informatici, prenasledovaní najhľadanejšími teroristami sveta. Ľuďom nakazeným smrteľným vírusom sa však čas neúprosne kráti.
Čo ak Eric Hannu nezachráni?

MONA je sci-fi triler s detektívnymi prvkami, v ktorej autor vynikajúco vykreslil ťaživú atmosféru, ktorá si vás absolútne podmaní. Sehlberg je špičkový odborník v oblasti IT a masmédií, takže umne využil skutočné vedecké poznatky z oblasti výskumu mozgu a IT. K tomu pridal bezbrehú fantáziu, dômyselne poprepájal politiku na najvyššej úrovni, medzinárodný terorizmus a najnovšie vedecké vynálezy...a vznikol tak napínavý a originálny triler, ktorý vychvaľujú mnohé svetové médiá.

„Jedno z najpríjemnejších prekvapení v tomto žánri tento rok.“

Weekend Avisen (Dánsko)

Mona je úžasne napísaný triler. Je to jeden z príbehov, ktoré ponúkajú každému čosi: má majstrovskú štruktúru, je citovo presvedčivý a celý čas vás drží v absolútnom napätí . Mona je v 21.storočí jedným z najkvalitnejších trilerov.“

ABC (Austrália)

„5 hviezdičiek. Jedna z najlepších kníh tohto roka.“

Storytel

Kniha Mona sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu