Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zmeňte svoj život k lepšiemu

Obal knihy Varíme s láskou
Obal knihy Varíme s láskou

Toto je nový prístup k stravovaniu. Zmeňte svoj život s receptami, na ktoré ste už čakali. Novinka Varíme s láskou pomáha pri prvých krokoch pri zmene stravovania, odpovedá na otázky, s ktorými sa pri zmene vášho stravovania môžete stretnúť, ale hlavne vďaka receptom vás naučí variť jednoducho, zdravo a chutne.

Nová kniha Varíme s láskou ukazuje, že variť a jesť zdravšie nie je také zložité a časovo, či finančne náročné, ako sa mnohým z vás môže zdať.

V knihe nájdete 28 vzorových jedálnych lístkov, vždy na celý deň, čím si uľahčíte premýšľanie o tom, čo navariť. Celkovo je tam teda 100 receptov. Prínosom kuchárskej knihy je aj to, že nezabúda ani na maškrtníkov. Navyše ponúka praktické tipy a radí, aké kroky treba urobiť pri zmene stravovania. Tiež odporúča potraviny, ktoré sa oplatí zahrnúť do každého zdravého jedálnička.

Dôležité je, že recepty sú jednoduché, neobsahujú veľké množstvo surovín ani náročnú prípravu. Samostatne je zostavený aj vzorový jedálny lístok pre deti + nechýba niekoľko tipov na desiatu a olovrant.

Recepty sú zoradené podľa ročných období, takže môžete pri varení využívať sezónne potraviny. V knihe Varíme s láskou nájdete výhradne bezmäsité jedlá, ktorých príprava si nevyžaduje veľké množstvo surovín, vďaka čomu sú ľahké aj na prípravu.

Ako a kedy piť?
Odporúčame vypiť ráno nalačno 1 – 2 poháre vlažnej až teplej vody (získame ju zmiešaním vlažnej filtrovanej vody s filtrovanou vodou, ohriatou v hrnci). Počas dňa prijímame tekutiny priebežne. Nečakáme na to, kým budeme smädní! Prevažnú časť tekutín je dobré prijať do 14. hodiny. Vtedy je najlepší čas, kedy náš organizmus dokáže prijať najviac tekutín a čo  najefektívnejšie ich využiť. Po 14. hodine organizmus už tieto tekutiny tak efektívne nevyužije. Aj tak však pitný režim dodržiavame a pijeme priebežne.

Máme pre vás ešte jedno upozornenie – skúste aspoň 20 minút pred jedlom, počas jedla a 20 minút po jedle nepiť. Prijímané tekutiny totiž riedia a znižujú účinnosť slín a tráviacich štiav, ktoré sú nevyhnutné pre trávenie potravy.

Čo piť?
Ako sme už vyššie uviedli, mali by sme piť najmä čistú nesladenú vodu vo vhodnej kvalite (bližšie uvádzame nižšie) a len doplnkovo rôzne druhy minerálnych, pramenitých, balených sýtených vôd a čajov. V lete uprednostňujeme napríklad zelený, feniklový, anízový, mätový čaj a v zime zázvorový, škoricový, kukicha, hojicha.
Do pitného režimu niektorí z nás počítajú aj kávu, čierny čaj alebo pivo. Sú to však nápoje, ktoré nás odvodňujú, čo znamená, že na jeden pohár kávy alebo piva potrebujeme vypiť 2 poháre čistej vody.

RECEPT na raňajky
Kaša zo špaldovej krupice

Bezlepkové jedlo, ak namiesto špaldovej krupice použijeme kukuričnú krupicu.

Suroviny na 3 – 5 porcií:
1 šálka špaldovej krupice
2 PL sušeného ryžového mlieka
1 ČL riasy arame
5 PL BIO hrozienok
4 PL kustovnice (goji)
1/4 ČL škorice
lúpané mandle

POSTUP: Tri šálky filtrovanej vody privedieme do varu, za postupného miešania nasypeme ryžové mlieko, špaldovú krupicu a pridáme riasu arame. Znížime plameň a kašu varíme na minime 15 až 30 minút.
Čas závisí od toho, aké je počasie, čím je vonku chladnejšie, tým môžeme variť dlhšie.

Do uvarenej kaše zamiešame hrozienka, kustovnicu, škoricu a po vrchu ju posypeme nasucho opraženými mandľami.

TIP: Slaná verzia – namiesto sušeného ovocia použijeme naparenú brokolicu a kyslú kapustu.

Kniha Varíme s láskou sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Teraz osobný odber po celom Slovensku zdarma>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu