Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dočolomanský by mal radosť: Jeho »krstňa« prerazilo vo svete

Michal Dočolomanský krstil v Bratislave knihu Petra Macka. Zobraziť galériu (4)
Michal Dočolomanský krstil v Bratislave knihu Petra Macka.

LONDÝN/PRAHA - Michal Dočolomanský (†66) by mal radosť! Keď krátko pred svojou smrťou krstil v Bratislave knižku českého spisovateľa Petra Macka (33), netušil, že práve vďaka nej autor prerazí vo svete. Spomínaná detektívka totiž vyšla v anglickom preklade a distribuuje sa v Británii aj USA.

"Pána Dočolomanského som vtedy ako krstného otca oslovil preto, že v jednej z mojich detektívok o Sherlockovi Holmesovi sa mihne aj postava Nicka Cartera, ktorú hral vo filme Adela ešte nevečerala," prezradil Macek a dodal: "Bol veľmi milý, ústretový, knižka sa mu po prečítaní páčila. Dokonca ma v Bratislave pozval na obed. Práve nedávno som si naňho spomenul, určite by ho potešilo, že sa publikácia dostala aj do sveta. "

Dielo s anglickým názvom Sherlock Holmes and The Adventure of The Cold-Served Revenge (po slovensky Prípad dobre vychladenej pomsty) vydáva londýnske nakladateľstvo MX Publishing a posiela ju do celého sveta, dostupná je aj na Amazone. 

Macek tak patrí len medzi hŕstku tých, ktorým sa podobný úspech podaril. "Viac, než čokoľvek iné, za to môže moja cieľavedomosť. Vo svete to funguje na princípe agentov, ktorí zastupujú vaše záujmy a nakladateľstvo komunikuje iba s nimi. Lenže dobrý agent vás neprijme, kým nemá istotu, že z vás bude niečo mať a predviesť sa zase nemáte šancu, kým nezískate agenta. Ja som ten začarovaný kruh nabúral," smeje sa Macek.

Knihy Petra Macka nájdete v internetovom obchode iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu