Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Otvorte deťom bránu do sveta fantázie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto

Je už dobre známe, že knihy pomáhajú deťom rozširovať slovnú zásobu, rozvíjať ich predstavivosť a spoznávať svet naokolo. Preto je dobré začať im čítať odmalička, aby si na knihy zvykli. Doprajte deťom zážitok z čítania aj pred spaním. Ideálnou knižkou sú Rozprávky na snívanie, ktoré na takmer 200 stranách skrývajú veľa múdrosti.

O jeleňovi pri jazierku, O sliepočke so zlatými vajíčkami, O delfínovi a opičke, O malom bobríkovi – to je len pár príbehov, ktoré nájdete v knižke Rozprávky na snívanie. Bohato ilustrovaná kniha s nádhernými kresbičkami deti poteší, pobaví a tiež poučí.  Každá rozprávka má totiž vlastné ponaučenie.

Napríklad v rozprávke O jeleňovi pri jazierku sa deti zoznámia s jelenčekom, ktorý túžil mať silnejšie, hrubšie nohy. Presne ako parohy, ktoré sa mu zdali nádherné. „Moje nohy sú príliš tenké,“ posťažoval sa raz jelenček. Jedného dňa sa však objavili poľovné psy, vyňuchali ho už z diaľky, no jelenček práve vďaka štíhlym nohám dokázal prenasledovateľom ujsť. A uvedomil si, že toľko ospevovane parohy mu skôr prekážali, plietli sa do konárov stromov.
Vtedy si jelenček uvedomil, ako sa mýlil. Príroda je múdra a nadelila zvieratám to, čo potrebujú, aby prežili.

V rozprávke O mliekarke sa zasa zoznámime s dievčatkom, ktoré si stále pospevovalo, bolo zasnívané a už rozmýšľalo dopredu, čo všetko si dopraje za peniaze utŕžené za džbán mlieka...keď tu zrazu dievčatko zakoplo a džbán s mliekom jej spadol. „Ach, či som len nešťastná,“ skríklo dievčatko. „Chcela som mať všetko a teraz nemám vôbec nič.“

Takže začítajte sa so svojimi deťmi do príbehov múdrych, hlúpych, namyslených, prešibaných či bojazlivých personifikovaných zvierat i ďalších postavičiek. Rozprávky na snívanie otvárajú bránu do sveta fantázie, lásky a porozumenia cez príbehy o zvieratkách, ale nechýbajú ani modernejšie rozprávky o autíčkach, lietaní, či vláčiku. Príbehy majú len pár strán, takže deti dokážu udržať pozornosť,  k čomu im napomôžu aj nádherné ilustrácie. Tie dokonale vyčarujú príjemnú atmosféru pred spaním a sú vhodné aj na prvé samostatné čítanie.

A v tomto im pomôže náš ďalší tip – Veršovaná abeceda. Čo strana, to jedno písmenko abecedy. Vždy malá básnička, obrázok a veľké písmenko, aby si ho deti zapamätali.

Cesta
Ďaleká je cesta
z dediny do mesta.
Po nej chodí veľa áut,
na ceste sa nesmieš hrať.

Detské knihy nájdete v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu