Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vychádza zbierka poviedok To ty si teraz

Zbierka poviedok To ty si teraz
Zbierka poviedok To ty si teraz

BRATISLAVA – Zbierka poviedok To ty si teraz z pera domáceho autora Andreja Csina prichádza v týchto dňoch na pulty slovenských knižných obchodov. Informovala o tom PR manažérka vydavateľstva Ikar Mária Lešková.

Moderná, iná, nevšedná, miestami až nepríjemne otvorená. Aj také prívlastky môže mať zbierka poviedok To ty si teraz, autorom ktorej je nadaný reklamný textár. Nečítajte ju naraz ani postupne. Dávkujte si ju. Vráťte sa k nej o pol roka. Venujte ju niekomu. Ako inšpiráciu. Alebo ako varovanie, čo všetko s vami vie spraviť láska.

Zbierku poviedok debutujúceho autora Andreja Csina môže čitateľ brať ako čarbanice na bielej koženke vypolstrovanej cely zranenej duše. Ako nočné terapie, pri ktorých svetlom monitora odháňal mory, aby si ho nenašli v spánku. Ako otvorené vyznanie posledného z veľkých romantikov, ktorí sa za to nehanbia. Potvrdzuje to aj táto ukážka: 

„Nauč ma takto písať, zašepkala si mi do ucha, keď si prvý ranný vták sadol na naše okno, a ja by som ti aj odpovedal, nemať plné ústa, oči, a dušu plnú tvojich havraních vlasov. A tak som ťa len privinul k sebe a prstom ti začal písať na nahý chrbát všetky tie slová, ktoré som ti chcel povedať. Zavri oči, šepkám, a po zamatovej kožušine, za ktorú by každý lovec dal dušu, ti píšem celé riadky, aby si nielen pochopila, ale aj pocítila, že slová získajú svoju moc až pri dotyku s dušou, ako je tvoja, preniknú cez pokožku dovnútra najprv prudko, potom spomaľujú a prevaľujú sa v tebe, rytmicky obmývajú tvoje obnažené brehy, tak, ako to máš rada, obchádzajú tvoju obranu a milujú sa s tebou, až kým ťa opäť ktosi nezvedie na svoju obvyklú cestu plnú obyčajnosti a vulgárnosti.“

Zbierka poviedok To ty si teraz sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu