Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zľava na knihy 40%: Ušetrite desiatky eur

Ilustračné foto Zobraziť galériu (12)
Ilustračné foto

40 za 40! V tomto duchu sa nesie výpredajová akcia, ktorú si v závere letných prázdnin pripravil zákazníkmi overený e-shop iPark.sk. Vyberte si niektorý zo 40-tich ponúkaných titulov a ušetrite desiatky eur vďaka 40% zľave. Dnes dávame do pozornosti tieto knižné chuťovky. Pozor, kampaň trvá do 31. augusta 2014. Nepremrhajte šancu!

Kompletný prehľad 40-tich kníh, na ktoré sa vzťahuje 40% zľava, nájdete TU>> 
POZOR, ostatné tituly sú s paušálnou zľavou 20 percent!

Prinášame malú ochutnávku:

Podvod od Mŕtveho mora - Adam Blake

Bývalý žoldnier Leo a ambiciózna policajtka Heather vyšetrujú sériu záhadných úmrtí vedcov skúmajúcich texty biblických evanjelií. Stopa ich dovedie až k Zvitkom od Mŕtveho mora a ďalším dielam raných kresťanov, v ktorých sa ukrýva kontroverzné evanjelium. Zakrátko im však ide o život. V pätách majú komando na všetko odhodlaných zabijakov, ktorí odvodzujú svoj pôvod od jedného z Ježišových apoštolov - Judáša. Títo "padlí anjeli" sa nezastavia pred ničím. Ich cieľom je naplniť tajomný odkaz ukrytý v evanjeliu, ktorý má celkom zmeniť svet a odhaliť podľa nich skutočnú pravdu o Kristovej smrti.

Spoločník - John Grisham

Kyle McAvoy vyrastal v malomestskej právnickej kancelárii svojho otca v Yorku v štáte Pennsylvánia. Ako vynikajúceho študenta ho zvolili za šéfredaktora Yaleského právnického časopisu a čakala ho budúcnosť s neobmedzenými možnosťami. Lenže Kyle v sebe nosí tajomstvo - epizódu zo študentských čias, na ktorú sa pokúša zabudnúť. To tajomstvo sa však dostane do pozornosti nesprávnych ľudí a Kyle je nútený nastúpiť na miesto, ktoré nechce, hoci o ňom väčšina absolventov práva môže iba snívať.Tri mesiace po odchode z Yale sa Kyle stane pridruženým advokátom najväčšej právnickej firmy na svete. Je nútený klamať, kradnúť a zúčastniť sa na operácii, za ktorú mu hrozí väzenie i smrť.

Potomkovia - Dan Wells

Píše sa rok 2076. Kira Walkerová, šestnásťročná začínajúca lekárka, žije v krajine rozdelenej občianskou vojnou, medzi ľuďmi zúfalo bojujúcimi o prežitie. Na ich záchranu však treba aj niečo viac než len liek proti smrtiacemu vírusu RM, ktorý vykynožil takmer celé ľudstvo. Nestačí už ani mier s potomkami, geneticky zostrojenými bytosťami, ktoré vírus vypustili. Ak sa ľudia chcú zachrániť, musia sa pozrieť na seba, na svoj svet, na všetky chyby, ktorých sa dopustili, a nájsť niečo, čo naozaj stojí za záchranu - vidieť v konci nový začiatok. Potomkovia je prvotriedny postapokalyptický triler, vzrušujúca, riskantná, rýchla jazda plná dobrodružstiev, lásky a napätia.

Sestra - Rosamund Luptonová

Beatrice vytrhne z pokojného, no nudného newyorského života zlá správa. Jej mladšia sestra, dvadsaťjedenročná Tess, jednoducho zmizla. Beatrice sadá na prvé lietadlo do Londýna, rozhodnutá sestru nájsť. Jej strach znásobuje aj fakt, že Tess je tehotná a do pôrodu má len niekoľko týždňov. V Londýne Beatrice zisťuje, že sestru našli mŕtvu, no odmieta prijať myšlienku, že spáchala samovraždu. Keď vidí, že polícia nekoná, sama sa púšťa do vyšetrovania prípadu. Podozrivých je niekoľko: Tessin ženatý milenec Emilio, jej psychiater, študent Simon, ktorý ňou bol doslova posadnutý, i lekár, u ktorého podstúpila génovú terapiu...

Grafikon - Eva Kmeťová

Grafikon je dielo mnohovýznamové a viacvrstvové, hlbinne sa zaoberá dnešným človekom, jeho ohrozenosťou, zraniteľnosťou i krehkou psychikou. Možno ho chápať ako metaforu: hovorí o potenciálnej moci nad jednotlivcami, skupinami, spoločnosťami prostredníctvom manipulácie. Život hlavnej hrdinky sa začne postupne odhaľovať ako dokonale premyslený plán organizácie zaoberajúcej sa manipulovaním ľudí.

Stopy dymu - Rebecca Cantrellová

Berlín 1931. Rok, keď sa v Nemecku dostal k moci Hitler. Novinárka Hannah, prispievateľka do kriminálnej rubriky novín Berliner Tageblatt, zistí, že našli mŕtvolu jej brata, homosexuála Ernsta. Zatiaľ nechce priznať, že ide o jej brata, pretože spolu požičali doklady židovským priateľom, aby mohli uniknúť z Nemecka. Dej naberá dramatický spád, keď Hannah niekto dovedie do bytu malého chlapca s rodným listom, podľa ktorého je Hannah jeho matkou a Ernst jeho otcom. Hannah sa ho ujme a usiluje sa zistiť, kto je chlapcova skutočná matka a ako to všetko súvisí s bratovou smrťou. Hĺbku a zaujímavosť tohto kriminálneho príbehu umiestnenému do reálneho historického obdobia dodávajú aj historicky reálne existujúce miesta.

Mreže - Laco Hanniker

Skúsený prokurátor opäť dokazuje, že napriek profesionálnemu prístupu vidí v odsúdených v prvom rade ľudí. V najnovšom diele sa však tvorivo posunul. Od skúmania príčin, pre ktoré sa delikvent dostáva za mreže, sleduje, ako ho trest mení. Vie, že tam sa zmení každý - ale ako? K lepšiemu, k horšiemu? Aký človek vyjde z brány väzenia? Čo urobil pobyt za mrežami s jeho dušou? Možno mu veriť, alebo treba od neho zutekať? Všetky prítomné poviedky majú skutočné jadro. Autor si ich nemusel vymýšľať, každý deň ich má na pracovnom stole. Svoje otázky nastoľuje Hanniker v pevnej viere, že mu pozorný čitateľ pomôže nájsť odpovede. Pre oboch sú dôležité.

Tiene zostávajú - Peter de Jonge

Píše sa rok 2005 a v New Yorku zmizne krásna mladá žena. Francesca, zaťažená desivou minulosťou, prichádza do mesta a znovu začína žiť. Jej krása a charizma sa na Newyorskej univerzite stáva predmetom závisti privilegovaných priateliek. Ani jedna z nich však nepozná pravú Francescu. No po spoločnej oslave je Francesca odrazu nezvestná. Detektívka Darlene zo siedmeho okrsku a jej partner Serge sa pustia do hľadania. Len čo sa o prípad začnú zaujímať médiá, do vyšetrovania sa zapojí aj oddelenie vrážd. Darlene sleduje stopu, ktorá vedie zo snobskej Newyorskej univerzity do brooklynských tetovacích ateliérov, z biedneho striptízového klubu do elegantného butiku a pomaly prichádza vrahovi na stopu. Musí však konať rýchlo...

Desivo blízko - Linwood Barclay

Cutterovci sú šokovaní z brutálnej vraždy svojich susedov. Hoci netušia, ako by mohla súvisieť s nimi, každý člen rodiny má tajomstvo, ktoré sa zo všetkých síl usiluje ukrývať pred svetom. Čo bolo uložené v starom počítači, ktorý náhodou dostal syn Derek? Kam zmizol počítač? Ako je do všetkého zapletený miestny profesor a slávny autor jediného románu? Čo vie Jim Cutter o tajomstvách susedy, ktoré skrývala aj pred svojím manželom? Otáznikov je veľa. No viac než všetky tieto otázky rodinu trápia obavy, či si vrahovia náhodou nepomýlili dom...

Istanbulská skladačka - Laurence O´Bryan

Seana Ryana, vedúceho vedeckého projektu britského Ústavu aplikovaného výskumu v Istanbule, vydesí správa, že jeho kolegovi a priateľovi Alekovi brutálne odsekli hlavu. Telo nájdu ukryté neďaleko istanbulskej posvätnej archeologickej pamiatky Hagia Sofia. Keď Sean pricestuje do mesta, aby identifikoval telo, dostane sa mu do rúk obálka s fotografiami, ktorá patrila Alekovi. Onedlho sa aj on ocitne v nebezpečenstve. Niekto mu siaha na život - ale prečo? V spolupráci s britskou diplomatkou Isabel začína Sean odhaľovať tajomstvo mozaík na fotografiách a pomaly sa dostáva na stopu Alekovmu vrahovi.

Tajný prejav - Tom Rob Smith

Sovietsky zväz, rok 1956. Stalin je mŕtvy a násilnícky režim sa začína rozpadávať - vytvára sa spoločnosť, v ktorej sú policajti zločincami a zločinci nevinnými ľuďmi. Tajný prejav Stalinovho následníka Chruščova sa dostáva medzi ľudí, ktorí sa dozvedajú, že Stalin bol tyran. Chruščov sľubuje, že Sovietsky zväz sa zmení. Bývalý príslušník štátnej polície Lev Demidov sa tiež usiluje zmeniť, musí však pritom prejsť úskalím osobnej rozorvanosti. Jeho dve adoptívne dcéry, ktoré má spolu so ženou Raisou, mu nechcú odpustiť podiel na smrti svojich rodičov. Nie sú jediné. Keď vyjde pravda najavo, Lev, Raisa a ich rodina sa ocitnú v smrteľnom nebezpečenstve, pretože niekto sa pokúša zneužiť temné dedičstvo Levovej kariéry v tajnej polícii. Niekto, kto sa zmení na nepoznanie, aby uskutočnil dokonalú pomstu. Román TAJNÝ PREJAV nás zavedie do ulíc Moskvy, kde dozrieva situácia na politický prevrat, potom do sibírskeho gulagu a napokon do samého centra maďarského povstania v Budapešti.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu