Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pápež František mení cirkev: Čo podľa neho najviac potrebuje?

Pápež František Zobraziť galériu (2)
Pápež František (Zdroj: SITA)

Človek, ktorý si svojou ľudskosťou získal srdcia dokonca i neveriacich, má novú knihu s názvom Perly a perličky pápeža Františka. Prečítajte si dosiaľ nepublikované anekdoty, epizódy a zaujímavosti z každodenného života tohto charizmatického muža, ktorý v diele hovorí napríklad o tom, čo podľa neho cirkev v túto chvíľu potrebuje najviac.

Pápež František si svojím bezprostredným prístupom získal od prvého dňa svojho pôsobenia srdcia miliónov veriacich na celom svete. Oslovil a utešuje jednoduchých ľudí, no vie sa prihovoriť i významným štátnym predstaviteľom a náboženským lídrom. Odmieta prepych, je veľkým ohlasovateľom evanjelia a vlastným príkladom reformuje cirkev.

To, ako sa "normálne" ľudsky správa, udivuje celý svet. Týmto spôsobom ho oslovuje a darí sa mu. Na otázku, čo dnes cirkev najviac potrebuje, odpovedá v knihe Perly a perličky pápeža Františka: "Jasne vidím, že to je schopnosť liečiť zranenia a zapaľovať srdcia veriacich. Potrebujeme predovšetkým vzájomnú blízkosť. Pre mňa je cirkev ako poľná nemocnica po boji. Je zbytočné pýtať sa ťažko zraneného, či má vysoký cholesterol alebo cukor. Najprv musíme ošetriť jeho rany. Potom môžeme hovoriť o ostatnom. Liečiť zranenia, liečiť zranenia... Treba začať zdola."

Akoby hovoril, že ten, kto stratil zmysel života, kto žije v beznádejných situáciách, potrebuje v prvom rade stretnúť milosrdnú tvár, nie zoznam pravidiel a predpisov alebo celý rad otázok o svojich hriechoch. V knihe Perly a perličky pápeža Františka si môžete prečítať aj ďalšie zaujímavosti zo života človeka, ktorého obdivuje celý svet.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu