Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Misia splnená. Toto tu ešte nebolo!

Misia splnená. Toto tu ešte nebolo! Zobraziť galériu (8)
Misia splnená. Toto tu ešte nebolo! (Zdroj: Ikar)

Takáto detská kniha na Slovensku ešte nevyšla. Okrem skvelého príbehu Tamary Heribanovej a nádherných ilustrácií má kniha aj špeciálnu úprava a jedinečnú interaktívnu aplikáciu pre tablety. „Pre mňa je to jedna z najkrajších detských kníh, odkedy som vyrástol z malých nohavíc,“ priznal krstný otec knihy Martin Pyco Rausch. Druhou sudičkou bola Táňa Pauhofová a na výnimočnú knihu i aplikáciu sa prišli pozrieť viaceré známe tváre ako Peter Cmorik s Mirkou Partlovou, Zdenka Predná, či Kristína Farkašová.

Na začiatku bol sen, v ktorom Tamara videla asi osemročné dievčatko s aktovkou na chrbte, s hlavou plnou plánov a velikánskym srdcom. Pustila sa do písania a po dvoch rokoch je kniha Misia Eva, prísne tajné na svete. Vydavateľstvo Ikar navrhlo, aby urobili niečo výnimočné a unikátne. „Aby sme knihu takpovediac ´vytuningovali´, aby vyzerala ako tajný zápisník,“ popisuje Tamara.
Kniha Misia Eva, prísne tajné vyzerá inak už na prvý pohľad. Špeciálna obálka, gumička, ktorá navodzuje dojem tajného denníka a písaný font dodávajú príbehu inú dimenziu. Autorkou originálnych ilustrácií je Petra Hilbert, ktorá veľmi vnímavo pretavila situácie do krásnych obrázkov.  „A v príbehu sú miesta, pri ktorých budú mať deti naozaj pocit, že sú súčasťou niečoho tajného a dôležitého,“ dopĺňa Tamara.

Okrem nádherného príbehu o školáčke Evke Šidlovej, ktorá sa rozhodne zachrániť svoju rodinu a dať rozvedených rodičov opäť dokopy, má kniha aj jedinečnú aplikáciu pre tablety. Tá bude už o pár dní dostupná v elektronickom obchode www.ibux.sk a ponúkne okrem celého príbehu hry ako puzzle, pexeso, počítanie, písomku na overenie, či malý čitateľ bol pri čítaní pozorný a vlastný denník. Do knihy sa už na krste začítal spevák Peter Cmorik, ktorý tam prišiel s partnerkou Mirkou Partlovou. „A celkom ma to baví, musím povedať,“ dodal s knižkou v ruke.

„Tamarka je žieňa, ktoré má v sebe neuveriteľnú hravosť a dokáže sa najkrajšie na svete radovať,“ tvrdí s úsmevom sudička Táňa Pauhofová. „Podľa mňa je odjakživa predurčená, aby túto hravosť a radosť vložila do knihy. Takže som šťastná, že – pre mňa – Misia Tami je splnená.“ Dojatá z novej knihy bola aj mama a moderátorka večera Alena Heribanová, ktorá sa takmer neubránila slzám.

„Je to kniha o láske, odvahe a o tom, že keď niečo naozaj veľmi chceme, keď na tom sne a túžbe usilovne pracujeme, tak nám nič nestojí v ceste. Treba robiť veci so srdcom,“ odkazuje Tamara Heribanová a aj preto pokrstili knižku papierovými srdiečkami a prskavkami. „Želám knihe, aby tá misia nebola tajná, ale čo najverejnejšia a aby mali z nej radosť tisíce detí i dospelých,“ zaželal Pyco. Podľa riaditeľky vydavateľstva Ikar Valerie Malíkovej je to síce kniha prioritne pre deti, ale rozhodne si ju môžu prečítať aj rodičia a starí rodičia. „Misia Eva je totiž mimoriadne pozitívna, nabitá dobrou energiou a končí sa šťastne. Keby sa tak každá podobná misia končila šťastne, to by bol raj na tomto svete,“ zaželala si V.Malíková.

Začítajte sa do novinky Misia Eva, prísne tajné na Bux.sk už teraz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu