Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Meno po svokre? Zastreľte ma!: Spoveď šialenej matky – 2.úryvok

Spoveď šialenej matky Zobraziť galériu (4)
Spoveď šialenej matky (Zdroj: Ikar)

Matky robia niekedy šialené veci. Jill Smoklerová to vie najlepšie - vo svete žien a matiek je niečo ako celebrita. Za svoj blog o rodičovstve a trampotách matky získala mnohé ocenenia, stala sa odporúčanou osobnosťou sociálnej siete Twitter a jej stránku navštívi každý mesiac 750.000 ľudí.

Vo vydavateľstve Noxi práve vychádza hit Spoveď šialenej matky, z ktorého vám Topky.sk prinášajú exkluzívne ukážky.

Po určitom čase, keď ste s mužom a tvoríte pár, začne sa kolotoč nepríjemných otázok. Vzdialení príbuzní, ktorých stretnete na rodinných oslavách, vaša učiteľka angličtiny, ktorú stretnete v obchode, sestry z klubu študentiek… všetci chcú vedieť jednu jedinú vec: Kedy sa konečne zoberiete?

Nie je to vec, ktorá by sa ich bezprostredne týkala a žiadnym spôsobom to neovplyvní ich život, ale aj tak to chcú vedieť. Keď ste konečne svoji, otázky sa zmenia a týkajú sa rozmnožovania. Už ste o tom rozmýšľali? Koľko detí by ste chceli? Nikdy neviete ako dlho to môže trvať, tak by bolo lepšie, keby ste už začali. Začali….TERAZ! Som presvedčená, že tieto rozhovory majú skôr opačný ako afrodiziakálny efekt.

Konečne ste tehotná. Gratulácia! Premýšľate, ako a kedy sa s touto informáciou podelíte s priateľmi, rodinou a cudzími ľudmi. Mala by som dať vyrobiť tričko s nápisom? Mala by som vyrobiť noviny? Alebo si na Halloween dám kostým v podobe tehotenského testu? Mám dať zajaca do rúry? Nech bude vaše oznámenie akékoľvek, konečne budú všetci spokojní. Môžete si vydýchnuť, sedieť a oddychovať, nechať to malinké rásť a konečne budú všetci ticho. Vďakabohu. No, až na jednu malú nevyhnutnú otázku, na ktorú budú chcieť vedieť odpoveď: Ako sa bude volať bábätko?

Predtým, ako som mala deti, som to považovala za otravné, keď ľudia odpovedali na podobné otázky záhadne ako napríklad „Meno už máme vybrané, ale nechceme ho hovoriť vopred. Musíte si počkať.“ Tento prístup som považovala za natoľko okázalý ako dospelácku verziu spievania „nah-nah-nah-nah-nah.“ Poznáte odpoveď na otázku, ktorú vám položili, ale nechcete ju povedať? Kedy sa toto nepovažovalo za neslušné?

 

Spovede matiek:
 

Ani sa mi nesnívalo, že všetky milé mená pre bábätká, ktoré som vymýšľala celú mladosť, zmätie z povrchu zemského niekto, koho sa rozhodnem zobrať si za manžela.

Môj muž je odhodlaný dať našej dcére meno po svojej matke. Volala sa Ruth. Zastreľte ma.

Môj muž vyberal meno pre našu dcéru, toto rozhodnutie ľutujem každý deň. Able Luna. Čo za meno to vlastne je?

Teším sa, keď ľudia dávajú svojim deťom zvláštne mená. Aspoň sa mám na čom zasmiať.

Chcem mať ešte jedno dieťa, aj to len preto, aby som mu mohla dať meno, ktoré milujem už od čias, keď som mala 7 rokov.

Ak ešte raz stretnem rodičov, ktorí dali svojmu dieťaťu meno, ktoré 90 percent populácie nedokáže vysloviť, udriem ich do tváre. Čo je zlé na Sarah a Jane?

Prečítajte si ďalšie spovede z knihy Spoveď šialenej matky.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu