Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Desivá trauma farmárky Ľudky: Rakovina a potrat!

Krátko pred svadbou s Jurajom Mládkom prišla Ľudovíta kvôli rakovine o bábätko. Zobraziť galériu (9)
Krátko pred svadbou s Jurajom Mládkom prišla Ľudovíta kvôli rakovine o bábätko.

MALACKY - Nemala to ľahké! Farmárka Ľudovíta Mládková (31), ktorá momentálne účinkuje v markizáckej šou Bez servítky, dostala vo svojom živote pár rán od osudu. Bezpochyby tie najhoršie udalosti sa odohrali minulý rok. Tmavovláska sa vtedy v štvrtom mesiaci tehotenstva dozvedela, že má rakovinu krčka maternice. Okrem šokujúcej diagnózy bola donútená zmieriť sa tiež s faktom, že si dieťatko musí nechať vziať.

Všetko malo byť krásne! Ľudovíta Mládková, vtedy ešte Durďovičová, mala dve dcéry a milujúceho partnera Juraja, keď znovu otehotnela. Všetci dúfali, že im do rodiny pribudne vytúžený chlapec a potom bude veľká svadba.

Lenže osud sa rozhodol inak než si rodina naplánovala. Zákerná choroba totiž tmavovlásku pripravila o bábätko. „To je téma, na ktorú do konca života nezabudnem. V máji by malo rok,” povedala nám smutne Ľudovíta, keď sme ju v súvislosti so smutnou udalosťou jej života kontaktovali. O dieťatko prišla v štvrtom mesiaci tehotenstva, keď sa pri kontrole gynekológovi nepozdával krček maternice.

Vystrašená žena v druhom stave musela ísť na onkológiu, kde ju zarazil nepríjemný prístup lekárov. „Bavili sa so mnou ako so štetkou z ulice. A povedali mi, že ich nezaujíma môj plod, že oni musia dať dokopy mňa,” spomínala na odborníkov s ťažkým srdcom bývalá farmárka.

Keď prišla domov, absolvovala najťažšiu debatu svojho života s partnerom Jurajom. Výsledkom bolo rozhodnutie, že sa dieťaťa vzdajú. „Nevedeli sme, či plod nechytí ten rakovinový zárodok. Mohla som aj umrieť,” vysvetlila nám dôvody svojho konania Malačanka. Zarážajúce je, že za smrť svojho bábätka musela dokonca zaplatiť. „Normálne som musela dať 350 eur za potrat,” prezradila nám smutná Mládková.

Jedinú pozitívnu správu dostala po tom, čo jej lekári odobrali tri štvrtiny krčka maternice. „Lekár ma utešoval, že to bolo v začiatkoch, neboli tam metastázy,” povedala nám Mládková s tým, že každé tri mesiace musí chodiť na cytologickú kontrolu. „Zatiaľ je všetko v poriadku,” poznamenala s úľavou.

To, či Ľudovíta naozaj čakala vytúženého chlapca, sa nikdy nedozvedela. A je otázne, či sa ho ešte niekedy dočká. „Nemyslím, že by som nemohla mať deti, aj keď som sa na to ešte nepýtala. Už to ale nechcem riskovať, bojím sa,” reagovala na otázku, či neplánuje ďalších potomkov. „Keby sa dalo, mala by som aj futbalovú jedenástku, ja veľmi ľúbim decká,” uzavrela túžobným hlasom. Strach z toho, že by sa jej alebo bábätku mohlo niečo stať, je však zatiaľ veľmi silný.

Ďalšie ťažké chvíle

Ľudovíta si ani jedno zo svojich tehotenstiev neužila ako mamička, ktorá by bola šťastná od začiatku do konca. Prvý raz otehotnela ako osemnásťročná. Podľa jej priznania v relácii Reflex ju vtedajší partner nútil ísť na potrat. Ona sa však nepodvolila a porodila dcéru Viktóriu. Pri druhej dcérke Júlii tiež prišli komplikácie. Mládkovej hrozil predčasný pôrod a narodenie zdravého dievčatka brala ako zázrak.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu