Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ťažké víťazstvo Spirenga: Hádky, nadávky... Potom daroval polovicu výhry!

Radomír Spireng sa tešil z víťazstva. Tomáša Mrvu porazil pílením dreva.  Zobraziť galériu (49)
Radomír Spireng sa tešil z víťazstva. Tomáša Mrvu porazil pílením dreva.

BRATISLAVA - Tesná výhra! Víťazstvo v druhej sérii markizáckej šou Farma si na svoje konto pripísal Radomír Spireng (39). Ten v čisto mužskom finále porazil svojho súpera Tomáša Mrvu (24). Do poslednej chvíle bolo všetko napäté, za stavu 2:2 o všetkom rozhodovalo pílenie dreva. Počas posledného súťažného večera však prišlo k nedorozumeniu pri vedomostnej disciplíne a k zádrhelu práve pri zdolávaní drevených trámov. Bývalý vojak však nakoniec nenechal odísť mladého futbalistu naprázdno. Daroval mu polovicu výhry!

Druhá séria šou Farma definitívne skončila sobotným priamym prenosom. Ten sa vysielal zo statku, kde sa markizácky projekt nakrúcal. V poslednom kole si zmerali sily dvaja muži - Tomáš Mrva a Radomír Spireng. Obaja boli od začiatku nervózni a jeden druhého pokladali za ťažkého súpera.

Galéria: Fotoreportáž z finálového večera Farmy.

Princíp finále spočíval v získaní troch víťazných bodov. Prvou disciplínou neboli protivníci vôbec nadšení. Nakoniec pri preťahovaní lanom pomohla Tomášovi k výhre šťastná náhoda. „Využil som, že sa pošmykol, povedal k Radovej prehre v tomto čiastkovom dueli. 

Prvou disciplínou bolo preťahovanie lanom.
Zobraziť galériu (49)
Prvou disciplínou bolo preťahovanie lanom.

O ďalšom bode rozhodovali divácke hlasy. Fanúšikovia poslali farmárom vyše 35 500 esemesiek. Svoju podporu však ukázali obom v podstate rovnako. Rado totiž v obľúbenosti porazil Tomáša len o 81 hlasov. Týmto skôre vyrovnal na 1:1. Mrva si znovu prevahu získal pri takzvanom limbo dance. Pri nižšej pozícii latky, ktorú podliezali, sa totiž Spireng dotkol rukou zeme. Preto sa táto disciplína skončila jeho prehrou. 

Pri tzv. limbo dance bol úspešnejší Tomáš Mrva.
Zobraziť galériu (49)
Pri tzv. limbo dance bol úspešnejší Tomáš Mrva.

Pre finalistov bol pripravený aj vedomostný duel. Tentoraz sa však netýkal almanachu, ale života súťažiacich na Farme. Práve pri tejto disciplíne prišlo k nedorozumeniu hneď pri odpovedi na prvú otázku. Podľa dôkazu, ktorý pripravili tvorcovia, pri príchode nových súťažiacich - banditov - na statok bola farmárkou týždňa Monika Haklová. Tá sa však proti tomu ohradila, rovnako ako Tomáš s Radom, ktorí zhodne odpovedali menom Adama Kováča.  Situáciu riešil režisér programu, ktorý uznal chybu a obaja bojovníci tak získali prvý bod. 

Vedomostný duel sa týkal otázok o živote na farme a farmároch.
Zobraziť galériu (49)
Vedomostný duel sa týkal otázok o živote na farme a farmároch.

Pamäť obom slúžila rovnako, nikto nikoho nepredbehol. O tom, kto získa bod za túto disciplínu, musel rozhodnúť rozstrel. Pri tipovaní, koľko vajec je vo veľkom pohári na zaváraniny, mal viac šťastia Radomír. A tak sa mu podarilo stav vyrovnať. Rozhodujúcou disciplínou sa stalo pílenie dreva. 

Tu mal vďaka šťastnému hodu mincou Tomáš právo vybrať si pílku aj drevo. Nakoniec však nadával, doslova ako pohan. Z jeho úst znel jeden vulgarizmus za druhým: „Ku.va, pi.a, vy.ebaná”. Za všetko mohla zaseknutá pílka. Trnavčan sa pustil do posledného súboja  s takou vervou, že sa mu podarilo tento nástroj aj ohnúť. „Som hlupák,” priznal, keď mu kvôli tomu ušla výhra. 

Ako nám Tomáš prezradil, nečakal, že pohorí práve kvôli tejto disciplíne. „Veril som si v tomto, síce nie natoľko, že to úplne dám, ale sklamal som sa. Neveril som vlastným rukám," poznamenal smutne Trnavčan. Z finálového večera mala skutočne zmiešané pocity. „Bola to sranda, zábava, napätie, stres, nervózny som bol, všetko dokopy. Ale sám seba hodnotím dosť zle. Sklamal som sám seba, všetkých, čo mi držali palce, takže sa ospravedlňujem," uzavrel sebakriticky Mrva, keď zhasli televízne kamery.

Rado prepíli svoje drevo ako prvý. Stal sa víťazom Farmy.
Zobraziť galériu (49)
Rado prepíli svoje drevo ako prvý. Stal sa víťazom Farmy.

Víťaz Radomír Spireng sa však ukázal ako človek s veľkým srdcom. Z výhry chce cestovať po Slovensku a Európe so svojím synom. No nezabudol ani na svojho súpera. „Ja mu dám na tú pizzériu,” rozhodol sa pomôcť Tomášovi s realizáciou jeho sna o vlastnej reštaurácii. Ako poznamenal v priamom prenose, na tohto, v podstate cudzieho človeka, obetuje vraj polovicu svojej výhry, teda 25 tisíc eur. 

„Duel bol veľmi napínavý, pretože ešte pred tým, ako sme sa dozvedeli, že bude 5 disciplín, hovoril som Tomášovi, že ich absolvujeme všetky. Bolo to napínavé, únavné, ruky ma bolia z pílenia, ale pocit je to super," povedal nám po skončení priameho prenosu Rado. „Nečakal som, že to dopadne v môj prospech, ale nevzdával som to," dodal farmár, ktorého v hľadisku podporovali blízki priatelia.

Najlepším okamihom bolo, keď som zbadal, že Tomáš vytiahol pílku a kopol do toho dreva. Ja som už videl, že moje sa otvára a pomaly láme a to som už vedel, že som vyhral,"  uz  uhoôhioôh uzavrel spokojne Spireng, ktorý si pri prvej disciplíne trošku poranil nohu. Ani menšie zranenie mu však radosť z víťazstva nepokazilo.

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu