Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Farmárku Haklovú dohnali k šialenstvu: Plač, šikana a nočný útek!

Monika Haklová si pred kamerami vytrpela svoje. Zobraziť galériu (9)
Monika Haklová si pred kamerami vytrpela svoje.

BRATISLAVA – Na konci so silami! Hoci to spočiatku vyzeralo tak, že Monika Haklová (38) má už tie najhoršie chvíle v markizáckej Farme za sebou, opak je pravdou. Spoločne s ostatnými súpermi sa totiž vrátila na statok, aby tam prežila ešte niekoľko dní. Blondínka sa síce akémukoľvek konfliktu vyhýbala, no aj napriek tomu si pred kamerami vytrpela svoje. Chľastom posilnené rivalky ju totiž dohnali k nočnému úteku z hospodárstva.

Týždňové spolužitie farmárov prebiehalo prekvapivo v pokojnom duchu. Pod relatívne priateľskú atmosféru sa pravdepodobne podpísala aj úplná absencia alkoholu. Keď sa však duelanti Ľudovíta Mládková a Rado Spireng odobrali do opustených chatiek, aby sa pripravili na súboj, ostatní farmári dostali na rozptýlenie pálenku. A potom sa nevinná zábava razom zmenila na drámu.

Treba však podotknúť, že farmársky večierok nelákal všetkých. Roman Olach, Roland Sedláček, Ľubomír Filkor a Monika Haklová zábavu oželeli a uprednostnili radšej odpočinok. Slivovicu však liali dole hrdlom Nikola Komorová a Gabriela Bullová. Keď boli dostatočne podgurážené alkoholom, vybrali sa do izby, kde spali ostatní. Začali robiť bordel a vulgárne nadávali Monike Haklovej. Pridal sa aj Tomáš Mrva, ktorý ju oblial vodou. 

Iniciátorkou bola Komorová, ktorá si zmyslela, že práve toto je najvhodnejšia chvíľa, aby si s Haklovou vybavila staré účty. „Ty si o mne povedala že som špinavá ku.va,“ spustila svoje výčitky tmavovláska. „Celý čas, čo si bola na farme, si zle robila. A konečne som si vypila a mohla som ti to povedať. Za triezva mi ťa bolo ľúto. Teraz mi ťa nie je,“ pokračovala naštartovaná Nikola. Následne na to adresovala spoločne s Bullovou realitnej maklérke viacero urážok. Obe sa ju usilovali zdiskreditovať.

Monika nápor z ich strany nezvládala a v stave bezmocnosti sa v noci rozbehla do tmy. Popri tom so slzami v očiach hovorila, že sa už nechce vrátiť späť a ide domov. Situáciu napokon zachraňoval štáb. Ak by totiž Haklová len tak odišla, porušila by zmluvné podmienky a poriadne by si zavarila.

„V tých chvíľach som chcela byť s rodinou a zabudnúť na tých ľudí. Chcela som peši utekať domov,“ povedala nám na margo svojho správania blondínka. „Rozmýšľala som, ako sa brániť, ale nedalo sa. Nechcela som klesnúť pod ich úroveň a začať sa s nimi hádať. Aj tak by to nikam neviedlo,“ dodala Haklová. V danej chvíli si vraj veľmi vyčítala, že sa do súťaže prihlásila. „Bála som sa, aby sa mi kvôli tomu nerozpadla rodina, pretože najviac by trpeli deti. A to ja nechcem,“ uzavrela kauzu trojnásobná mamička.

Názor odborníka - MUDr. Danica Caisová, psychiatrička a sexuologička

Ak ide o šikanu, v skupine sa zväčša vytipuje jedinec, ktorý predstavuje akýsi najslabší článok. Znesie sa na neho všetka frustrácia a zloba tých ľudí. Ak sa k tomu pridruží alkohol, prevalí sa to naplno. Ak sú navzájom cudzí ľudia, ktorí sú inak slušní, daní do jedného uzavretého prostredia, vytvorí sa medzi nimi tzv. ponorková choroba. V rámci toho ľudia obavia vlastnosti, ktoré by sa u nich za normálnych okolností neprejavili. Nie je to nič nezvyčajné, existuje o tom množstvo literatúry. V prípade takýchto reality šou je to dokonca uspôsobené tak, aby to bolo pozerateľné a malo to šťavu a spád. V bežnom živote takéto situácie nevznikajú, ľudia sa snažia tomu predchádať. Tuto ide často o vyabstrahované situácie, ktoré sa za daných okolnosti zvyčajne nedejú. Tento jav je bežný v extrémnych podmienkach, kde sú ľudia nútení spolu žiť, nie je kam odísť a musia spolu existovať bez možnosti nejako to zmeniť.  

Ako takáto situácia vplýva na jedinca, ktorý je obeťou?

Veľmi to závisí od toho, aký ten človek je. Ak o tom dokáže rozprávať a s týmto svojím zážitkom vyjde von, už to je momentom, že sa začína liečiť. Rozpráva o tom, ventiluje to. Ak má oproti sebe človeka, ktorý mu poskytne útechu, má to liečivý charakter. Ak taká možnosť nie je , treba vyhľadať pomoc odborníka.

Ako je vhodné sa zachovať v takejto situácii?

Ak sa dá odísť, tak treba odísť. Najjednoduchšie je, ak človek zváži, čo je pre neho najlepšie. Niekedy je správne nechať to tak, vypnúť a nereagovať, kým to tých trýzniteľov prestane baviť. Reakcia vyvoláva ďalšiu reakciu a útoky sa potom môžu aj stupňovať.
 

Ak chcete vedieť, čo všetko sa ešte v spomínanú noc dialo na statku, nenechajte si ujsť dnešnú časť markizáckej Farmy. Presný čas vysielania nájdete na stránke telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu