Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tím na vyšetrovanie Gorily bude pokračovať, tvrdí Kaliňák

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák

BRATISLAVA – Tím na vyšetrovanie Gorily bude podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka pokračovať bez toho, aby sa zmenilo „podnebie, strava a všetky lobistické náležitosti“.

„Chcem nechať vyšetrovateľom čo najširší priestor. Ministerstvo vnútra je hlavne logistické zabezpečenie vyšetrovateľov. Právne velenie je na Špeciálnej prokuratúre, ktorá dozoruje tento prípad,“ povedal Kaliňák s tým, že tento prípad dozoruje špeciálny prokurátor. Minister chce nechať tím v pokoji pracovať. Ako minister však bude chcieť vedieť, ako vyšetrovanie prebieha.

Dokumenty s názvom Gorila a Gorila 1 vypovedajú o údajnom ovplyvňovaní politiky finančnou skupinou. Rozsiahly materiál popisuje dosadzovanie politických nominantov do štátnych podnikov, provízie pri privatizácii a pavučinu vzťahov naprieč politikou, podnikateľskou sférou a bezpečnostnými zložkami. Hoci sa potvrdilo, že akciu s názvom Gorila SIS skutočne zrealizovala, pravosť spisov zverejnených na internete nie je potvrdená, naopak, viacerí aktéri figurujúci v dokumentoch autenticitu informácií spochybnili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu